Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bor, csoki és mangalica: 5 kihagyhatatlan gasztroprogram hétvégére!

Február, farsang, fesztivál... Felsorolni is lehetetlen a helyi bálokat és fánksütő vagy kolbásztöltő versenyeket! Országos hírű rendezvények közül szemelgettünk hal- és húsimádóknak, borosoknak és édesszájúaknak.
V. BUDAPESTI HALFESZTIVÁL A VÁROSLIGETBEN >>> 

Torkos péntekkel nyitja meg kapuit és vasárnap estig tart a Vajdahunyadvárba visszatérő, újra ingyenes rendezvény. A szórakoztató programokkal kísért nagyszabású halünnepen bemutatják a vizeinkben élő halakat, amelyekből változatos fogásokat készítenek a fesztiválon részt vevő éttermek. Kiemelt figyelmet kap 2017 hala, a szürke harcsa, és nem hiányoznak a kínálatból a magyaros halászlevek sem. A hazai ízek mellett olyan nemzetközi különlegességeket kóstolhatsz, mint a japán szusi, a pad thai tészta, az orosz kaviár, a francia halleves, az olasz branzin vagy az angol fish & chips. Egyél minél több halat a hétköznapokon is! Tudtad, hogy a rendszeres halfogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát?

X. BUDAPESTI MANGALICA FESZTIVÁL A SZABADSÁG TÉREN >>> 

Február 10–12. között tele szájjal „disznólkodhatsz” a belváros szívében, ahol helyben sült egész malacot, hagymás vért, hurkát, kolbászt és hagyományos toros finomságokat kínálnak a kitelepülő vendéglátók. A legmodernebb technológiával rendelkező food truckokban kézből fogyasztható mangalicaételeket készítenek, az alkalmi pékségben mangalicazsírral sütött kenyér és szilvalekváros papucs, valamint baconös tekercs vár. A belváros éléskamrájában otthonra is vásárolhatsz ínycsiklandó disznóságokat, a Pálinka Udvarban pedig leküldhetsz egy-egy kupicányit a hazai főzdék legkiválóbb párlataiból. Napközben vásári komédiák és gasztrobemutatók, kora délutántól könnyűzenei koncertek követik egymást a színpadon. A belépés ingyenes.

XI. NEMZETKÖZI KEVI BÖLLÉRTALÁLKOZÓ >>> 

2017. február 11-én több hízó gyásznapra virrad Túrkevén, mert 7.15-től sorban végeznek velük a termálfürdő melletti kempingben, az erre a célra emelt színpadon. Az elektromos kábítást követő utolsó szúrás után a böllérek egyszerre kezdik el a perzselést. Ezután megfigyelheted a bontást, majd a kolbásztöltésig bezárólag betekintést nyerhetsz a külön udvarokban, illetve sátrakban zajló húsfeldolgozás teljes folyamatába. Közben persze tesztelheted a versenyző csapatok által frissen készített hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát. Az ingyenesen látogatható egész napos disznótoron neves fellépők gondoskodnak a vidám hangulatról.

BORJOUR MAGNUM A MILLENÁRISON >>> 

Szombaton délután a Millenáris B épületében a helyed, ha ott akarsz lenni az év legnagyobb borkóstolóján. A budapesti rendezvényen valamennyi hazai borvidék képviselteti magát, továbbá határon túli magyar és külföldi pincészetek is elhozzák válogatott nedűiket. Egy belépővel korlátlanul kortyolhatsz 200 borászat több mint 600 borából! Ráadásul a párodat is meglepheted vagy megtalálhatod, ha váltasz egy külön jegyet a Valentin-szalonba. A galérián kialakított részen borkaszinó és desszertkóstoló csábít egy kis (gaszt)romantikára, a hölgyeket pedig egy szál virág fogadja. Jegyeket online és az értékesítési pontokon vásárolhatsz.

III. ÁRKÁD CSOKIFESZTIVÁL SZEGEDEN >>> 

Február 10. és 12. között az ország legjobb csokoládé- és édességmanufaktúrái várnak a Londoni körút bevásárlóközpontjában. Megtanulhatod a csokoládé-, makaron-, marcipán-, bonbon- és trüffelkészítés fogásait, csokizsetonokkal rulettezhetsz, láthatod csokoládéból alkotó kortárs képzőművészek performance-ait, részt vehetsz Valentin-napi workshopon és élvezheted a zenei programot. A fő attrakció a Tisza szegedi szakaszát ábrázoló 5 m hosszú gigamakett. A folyó felett a Belvárosi és Bertalan hidak grillázsmakettjei ívelnek át, a partját emblematikus szegedi épületek édes másai szegélyezik és 1 m széles medrében mindhárom napon étcsoki hömpölyög!

+1: IDŐBEN SZÓLUNK! >>> 

Február 17-én és 18-án közel 100-féle csapolt kézműves, kis- és nagyüzemi sörből kóstolhatsz korlátlanul a II. Indoor Sörfesztiválon a Gellértben. Elővételben olcsóbb a napi fesztiválbelépő! Online még elcsípheted az utolsó jegyeket az Osztrák–Magyar Monarchia megalakulásának 150. évfordulójára emlékező Kiegyezés Sörvacsorákra és a 19-ei Monarchia Sörbrunchra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss