Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 Jolly Joker-tipp: készülj fel az ünnepi túlevésre!

default user icon
MME
Kis karácsony, együtt jár a nagy evéssel. Egymást érik a vendégségek, ahol finom falatoknak kéne ellenállni, de egyszer van karácsony egy évben. Tehát enni kell. Emiatt azonban ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ne pánikolj! Hogy ne fájjon a hasad az ünnepi menü után, inkább készülj fel a közelgő terülj-terülj asztalkámra apró trükkjeinkkel!
1. Igyál vizet!

Evés előtt igyál egy pohár vizet, ami segíti az emésztést és elveszi a helyet a plusz falatoktól.

2. Egy pohár bort?

Étkezés után egy pohár jótékonyan segíti az emésztést és könnyebbséget hoz, ha úgy érzed, mindjárt kipukkadsz a sok ételtől. A vörösborban lévő antioxidánsok segítik a nehéz húsok emésztését.

3. Az ecet a Jolly Joker!

A salátádra tegyél egy egy kanál ecetet is, vagy kínálj a húsokhoz ecetes uborkát, mert az ecet segít abban, hogy ne ugorjon fel a vércukor szinted egy kiadós fogás után. Emellett titkos fegyver is székrekedés ellen.

4. Irány a friss levegő!

Tegyük fel, hogy túleszed magad, mit csinálsz? Ledőlsz pihenni, mert mozdulni sem tudsz. Ehelyett készülj fel előre: egy nagy evés után egy kis séta óriási segítség a szervezetednek abban, hogy gyorsabban megeméssze a bevitt energiát.

5. És ott a másnap...

Ügyelj arra, hogy ha egyik nap nagyot ettél, akkor másnap fogd vissza a finom fogásokat. Vannak ételek, amelyek segítenek a szervezetednek a gyors regenerálódásban!

A banánt könnyű megemészteni, rostjai pedig segítik az emésztést. Kálium tartalma pedig szintén az emésztés működését támogatja.

A köménymag segít stimulálni a májunkat, ami ezáltal segíti a a zsírok gyorsabb lebontását. A köménymag tea segíti az emésztést.

A lakomázás után másnap érdemes főtt rizst, esetleg főtt krumplit enni (vaj nélkül). A könnyen emészthető, magas rosttartalmú ételek nem irritálják tovább a megterhelt gyomrot.

Diétás tippjeinket itt találod! >>> 
Készülj velünk az ünnepre! >>> 
Halászlé receptek, amiket érdemes kipróbálnod! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss