Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4+1 pofonegyszerű édesség - karácsonyi köntösben!

Örvendeztesd meg az adventi gyertyagyújtásra, vagy a karácsonyi vacsorára összegyűlő szeretteidet egyszerűen elkészíthető ám ünnepi köntösbe bújtatott süteményekkel!

Karácsonykor még azok is nekiállnak sütni, akik máskor nem szoktak. A család adventi koszorúja mellől nem hiányozhat egy tál aprósütemény, és az irodában rendezett karácsonyi partin is díjazzák a kollégák, ha saját készítésű édességgel járulsz hozzá a büféhez.

Sokféle bevált alapreceptet felturbózhatsz ünnepi ízesítőkkel, pl. a muffinokat megbolondíthatod karácsonyi fűszerekkel, frissen reszelt vagy kandírozott citrushéjjal, továbbá egy kis hozzáadott csokoládéval, kókuszreszelékkel. Mivel ezek az édes apróságok könnyen szállíthatók, megsütheted őket óvodai vagy iskolai ünnepségre, céges partira is.

Kétféle karácsonyi muffin >>> 


A hagyományos adventi aprósütemények készítésébe bátran bevonhatod a gyerkőcöket: élvezik, hogy együtt lehetnek veled a konyhában és nagy örömmel segédkeznek, ha kiélhetik az alkotási vágyukat. Mézes süti esetén, ha túl sokáig gyömöszölték a meleg praclijukkal a kiszaggatáskor leeső részeket, az összegyúrt tésztát tedd a hűtőbe egy rövid időre kinyújtás előtt, máskülönben formázáskor, illetve sütéskor szétfolyhat.

MÉZES ADVENTI CSILLAG >>> 


A felnőtt társaságot a forralt borhoz, puncshoz, groghoz vagy fűszerillatú teához jól illő kuglóffal kényeztetheted. Próbálj ki egy vörösboros változatot!

Vörösboros rajnai kuglóf >>> 


Ha pedig valami igazán egyszerűt és szuperegészségeset adnál a társaságnak, akkor készíts müzliszeletet, manukamézzel! 

íme a recept >>> 

 

 


Van egy mentőötletünk is, ha nincs időd sütni: csak tölts meg néhány almát diós-birsalmazselés masszával, aztán máris mehetnek a sütőbe! Különlegesen finom lesz, a mennyei illata pedig mindenkit elvarázsol.

BIRSALMÁS TÖLTÖTT SÜLT ALMA >>> 

 

150 KIPRÓBÁLT KARÁCSONYI DESSZERT >>> 
KARÁCSONYI APRÓSÜTEMÉNYEK >>> 
LINZER NÉLKÜL NINCS KARÁCSONY! 20 KIPRÓBÁLT LINZER RECEPT AZ ÜNNEPRE >>> 
MÉZES, HÍMZETT, CSOKIDARABOS - VARIÁCIÓK A KARÁCSONYI >>> 
MÁKOS ÉS DIÓS: SOKFÉLE BEJGLI KARÁCSONYRA >>> 


Ezek is érdekelhetnek