Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hiba, amit te is elkövetsz baconsütés közben

default user icon
MME
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!

1. Túl meleg serpenyőbe teszed bele a szalonnát 

Ha a bacont forró serpenyőbe teszed, akkor előfordulhat, hogy egyenletlenül fog átsülni. Lesznek részek, ahol fekete lesz, míg máshol szinte nyers marad.  

Tipp: A kulcs a türelem! Mindig hideg serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el sütni a szalonnát. 

2. Túl sok szalonnát teszel a serpenyőbe 

Biztos előfordult már, hogy megpróbáltál egyszerre annyi bacont megsütni, hogy az egész családnak elég legyen. Azonban emiatt lehet, hogy egyenletlenül vagy alig-alig sültek át a szalonnák.  

Tipp: Sütés közben legalább 2,5 cm távolságra legyenek egymástól a bacon szeletek.

3. A hűtőből rögtön a serpenyőbe teszed a bacont

A szalonnában lévő zsír hosszabb ideig megtartja a hideget, ezért később kezd el főni, ha csak néhány perce szedted ki a hűtőből. 

Tipp: A sütés előtt 15-30 perccel vedd ki a szalonnát a hűtőből! A legjobb, ha akkor teszed bele a serpenyőbe, ha már szobahőmérsékletű.

4. Nem ízesíted a bacont 

Persze, a bacon már önmagában is mennyei, de egy kis extra ízesítéssel új szintre emelheted a például a baconös tojásrántottádat vagy hamburgeredet.

Tipp: Használj bátran pirospaprikát, köményt, koriandert vagy barna cukrot - ezek igazán kiemelik a szalonna ízeit.  

5. Nem hallgatod a szalonna sercegését

A szalonna könnyen, akár néhány másodperc alatt is odaéghet, ha nem figyelsz rá oda.

Tipp: Ha a bacon szépen megbarnult, akkor vedd alacsonyra a hőfokot és hallgasd a sercegést! Ha már nem serceg, akkor eljött az ideje annak, hogy kivedd őket a serpenyőből, különben hamarosan feketére sülnek.

3 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A BACONÖD>>> 

11 ELLENÁLLHATATLAN ÉTEL, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG BACON>>> 

12+1 BACONBE GÖNGYÖLT FINOMSÁG, AMIT MINDENKÉPP MEG KELL KÓSTOLNOTOK!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss