Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hely az országban, ahol felejthetetlen a rétes!

A rétes nem megy ki a divatból. Miért is tenné, mikor jó ízű, gyümölcsben vagy más töltelékben gazdag, minimális, ropogós tésztája ellenállhatatlan és a gyerekkorunkat idézi? Otthon sütni egy kicsit macerás, de szerencsére vannak olyan helyek, ahol szívvel-lélekkel elkészítik nekünk
Normafa Rétes, Normafa

Van, aki nem a jó levegőért, az idilli környezetért jár a Normafához, hanem egyszerűen azért, hogy a kis fakajibákba behúzódva, vagy a sétány oldalán lévő padokról a kilátást szemlélve falja a jobbnál-jobb réteseket. A több, mint harminc éve üzemelő réteses igazi mágnese a környéknek, sokan a tervezett kirándulás útvonalát is egy-egy rétes köré fűzik fel.

Első Pesti Rétesház, Budapest

Ha nem szeretnénk nagyobb kirándulásokat tenni néhány finom falatért, akkor a belvárosban található, nagy múltú Első Pesti Rétesházban is beszerezhetjük a betevő rétesünket. A Rétesházban azonban nem csak a névadó finomság kapható, hanem ebédelni vagy akár kávézni is lehet.

Retro Ica Rétesező, Óbuda

A főtér mögötti lakóházak aljában meghúzódó kis bolt is igazi zarándokhely, az óbudaiak tudják, hogy ide érdemes ellátogatni, ha valóban jó rétest szeretnének enni. Bár már nem Ica mama, hanem Kovács Dávid felelős a rétesekért, a minőség töretlen, sőt Dávid nagyon lelkiismeretesen készíti a rétestésztát, s pogácsával, rongyos kiflivel is várja a hozzá betérő vendégeket.

Hapcula Rétességek, Szentendre

A szentendrei séták, csavargások közé jól beilleszthető a Hapcula felkeresése is, ahol nem csak rétest kaphatunk, hanem kávézni is lehet, sőt forró csokival vagy éppen sörrel is leöblíthetjük a felfalt réteseket.

Nasska, Veszprém

A Nasska bölcsen pont annyit vállal, amennyit kell: olyan rétessel várja a vendégeit, amilyet a nagymamájuk készített. A hazai alapanyagokból készített réteseket érdemes rúdban megvásárolni, egy-egy rúd pont egy négy személyes családnak elegendő. A klasszikus töltelékek mellett, javasolt kipróbálni a kókuszos-csokis vagy a gyömbéres-almás változatot is.

Gofrit kóstoltunk Budapesten, meglepően olcsót is találtunk >>>

4 kihagyhatatlan borbár Budapesten és vidéken >>>

Itt sütizz, ha igazán finomat szeretnél! >>>

Top 3 levesező, ahova be kell térned Budapesten! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss