Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 hatásos trükk, hogy legyőzd a fogyókúrás holtpontokat

Sokan nagy lendülettel vágnak bele a fogyókúrába – aztán az első olyan időszaknál, amikor a fogyás megáll, és stagnál a súlyuk, az egészet feladják... Most erre a helyzetre kínálunk hatásos „vészforgatókönyvet”.
1. csel: Tarts ki!

A holtponthoz érve ne kezdj el bűnözni, mondván, most már úgyis mindegy: ha kitartasz a diétás étrend és a rendszeres mozgás mellett, meglátod, hamarosan újra beindul a súlyvesztés!

2. csel: Keress vigaszt!

Ahelyett, hogy a holtpont alatt csokival, chipsszel vagy más hizlaló finomsággal vigasztalnád magad, válassz alakkímélőbb megoldásokat. Egy masszázs, egy szaunázással és úszkálással töltött délelőtt, egy kozmetikai arckezelés vagy egy egész napos családi kirándulás az erdőben sokkal több boldogsághormont termel, mint egy szalámis pizza vagy egy szelet torta!

 

Még több diétás tipp >>>

3. Változtass!

A holtpont során érdemes kicsit változtatni a mozgásterven,  persze, nem a rendszeresség rovására! Inkább próbálj ki új sportágakat. Eddig futottál? Akkor most válaszd a kerékpárt! Korábban legszívesebben step aerobikra jártál? Mit szólnál helyette a kick-boxhoz? Többnyire úsztál? Próbáld ki helyette a jógát! A lényeg a változatosság!

4. csel: Jegyzetelj!

Nagyon hasznos, ha már a fogyókúra első napjától táplálkozási naplót írsz, ugyanis ha a holtpont 2-3 hétnél tovább tart, lehet, hogy az étrended a ludas, például mert valahogy csak becsúszott egy nagy adag tejszínes jégkrém vagy fél liter cukros gyümölcslé... Ezeket is jegyezd fel a naplódba, hogy vissza tudd keresni, mikor történt az eset!

5. csel: Kérj segítséget!

Ha a holtpont 3-4 hétnél tovább tart, noha nem változtattál a korábbi diétás táplálkozási szokásaidon, nem az a megoldás, hogy koplalni kezdesz, hanem az, hogy szakértő segítségét kéred! Egy dietetikus úgy tud változtatni az étrendeden, hogy az továbbra is egészséges maradjon, ugyanakkor a fogyás is újra beinduljon. Ha egy adott időpontra – például az esküvődre – szeretnél lefogyni, akkor is az a leghatékonyabb út, ha a szakemberhez fordulsz.

Fontos: A koplalás nem megoldás, szinte biztosan jójóeffektushoz vezet!

FOGYJ LEVESEKKEL: ÍME A 3 NAPOS MINTAÉTREND >>> 

NAGY ZABÁLÁS BÜNTETLENÜL - NASSOLNIVALÓK 100 KALÓRIA ALATT! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss