Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyitott pincék és disznóvágás: 5 szuper gasztroprogram a hétvégére

5 gasztroélményekkel teli helyszín a festői Alpokaljától a fővárosi Vasúttörténeti Parkig. Ide menj a hétvégén, ha a kulináris kalandok mellett a látnivalók is érdekelnek!

A Natúrpark ízei – Orsolya-napi vásár Kőszegen

Szombaton és vasárnap a Natúrpark településeinek kézművesei, őstermelői, borászai, valamint az ország különböző területeiről érkező árusok hozzák el portékáikat Kőszegre, mert a több száz éves hagyományhoz híven az Orsolya-naphoz legközelebbi hétvégén vásárt tartanak a városban. A nemzetiségek mellett civil szervezetek sütnek-főznek és kínálnak finomabbnál finomabb étkeket a látogatóknak a Jurisics-vár környékén. Kóstolhatsz mézes- és kürtőskalácsot, borokat, sült gesztenyét, mézeket és lekvárokat, vehetsz gyertyákat és fazekastermékeket, sőt megvásárolhatod a főzőversenyre készített házi süteményeket is. A vár belső udvarán hagyományőrző amatőr együttesek teremtenek jó hangulatot műsorukkal.

Részletek >>> 

Élményszüret Etyeken

Október 22–23-án mindkét napon 10 órától nyitott pincékkel és ínycsiklandó falatokkal várnak a Gasztrosétányon az etyeki gazdák, akik az Élményszüret kedvéért még a tőkéken hagytak némi szőlőt. A szüret zárásaként friss mustot és murcit, sőt már újbort is kínálnak a korábbi évjáratok legnemesebb borai mellett, és a rendezvény 14 helyszíne közül több pincében vendégasztallal készülnek a fogadásodra. Részt vehetsz pezsgőkészítési bemutatón és pohárral a kézben teljesíthető rendhagyó pincetúrán, továbbá vásárolhatsz palackos borokat, házi szörpöket, lekvárokat és más kézműves finomságokat. Ejtsd útba a sonkamestert és a sajtútállomást is!

Részletek >>>  

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

A Magyar Vasúttörténeti Parkban már pénteken kezdetét veszi az ősz legnagyobb gasztro- és zenei fesztiválja, amely elhozza a vidék ízeit a fővárosba. Nincs még egy ilyen hely az országban, ahol egyszerre több mint 200-féle kolbász közül válogathatsz! A 10 hektáros rendezvényterületen található 140 éves Békéscsabai Tájházban megkóstolhatod az igazi csabai kolbászt és megtudhatod, hogyan használták a kiállított korabeli eszközöket, a gyerekek pedig háziállatokat simogathatnak a karámokban. Vasárnap estig disznóvágás-bemutatók, családi programok és folklórműsorok követik egymást, továbbá neves előadók lépnek fel 3 színpadon. A Nyugati pályaudvartól ingyenes fesztiválbusz jár a zuglói helyszínre.

Részletek >>> 

Hétvégi gasztroélmények a Balatonon - Ősszel is pezseg az élet a tó körül!

Szigligeten szombaton és vasárnap tartják a strand területén a Süllőfesztivált, amelyre menetrend szerinti hajókkal érkezhetsz. A Balaton egyik legnépszerűbb őszi gasztronómiai rendezvényén a halételek mellett természetesen borok is várnak, továbbá lesz kézművesvásár és sokféle színes program, hogy a gyerekek se unatkozzanak.

Részletek >>> 

2016. október 22-én először sorakoznak fel Paloznakon a Szt. József Közösségi Házban a környék Kódex védjegyes borai, amelyekkel a Homola Pincészet által szervezett sétáló kóstoló keretében lehet megismerkedni. (A Csopaki Kódex egy független eredetvédelmi és védjegyoltalmi rendszer, melynek fókuszában Csopak és hagyományos fajtája, az olaszrizling áll.) Kombinált jegy és foglalás esetén egy Kódex borokra hangolt menüt is elfogyaszthatsz a Sáfránkert Vendéglőben.

Részletek >>> 

Még több szuper programot találsz itt >>>  

Ezek is érdekelhetnek