Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 finom és gyógyító étel, ami csodákra képes!

Ha ezeket az ételeket rendszeresen beilleszted a napi menübe, tovább megőrizheted egészségedet.
Spenót

A spenót bámulatos tulajdonságokkal rendelkezik: antioxidánsokat, vitaminokat, vasat, Q10 koenzimet tartalmaz, ráadásul csak igen kevés kalória van benne. Hatékonyan megelőzhető vele az ízületi gyulladás, a csontritkulás és a különféle szívbetegségek.

Brokkoli

A brokkoli valóban gyógyszernek minősül. Kutatások bizonyítják: rákellenes anyagokat tartalmaz, sőt, csökkenti a gyomorfekély, a szívbetegségek és a csontritkulás kialakulásának esélyét. Csodás hatása valószínűleg annak köszönhető, hogy négyszer több C-vitamint, ötször több kalciumot és kétszer annyi vasat tartalmaz, mint közeli rokona, a karfiol. Mindemellett folsav, magnézium, látásjavító A- és véralvadást segítő K-vitamin is van benne.

Bab

Akár a szárazbab, akár a friss zöldbab jót tesz a szívnek, ugyanis koleszterincsökkentő rostokat, káliumot és B-vitamint tartalmaz. Emellett rengeteg alacsony zsírtartalmú fehérje található benne.

Zab

Kitűnő segítség lehet a szívbetegségek megelőzésében, ugyanis antioxidánsokat és olyan vízben oldodó rostokat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet. Ha reggelire zabkását fogyasztasz, sokáig nem éhezel meg újra, mert az stabilizálja a vércukorszintet. Ebből adódóan a cukorbetegség megelőzésében is szerepet kaphat. Tartalmaz még szelént, amely rákellenes ásványi anyagként ismert.

Vörös áfonya

A vörös áfonya brokkolinál ötször több antioxidánst tartalmaz. Már tudományos kutatások is igazolják, az ebben a gyümölcsben lévő gyógyító anyagok úgy működnek, mint a probiotikumok: segítik megelőzni a fekélyeket, a vesekövet és a fogszuvasodást. Emellett csökkenthetik a szívroham és a daganatos megbetegedések előfordulásának esélyét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss