Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel-trükk, amivel karcsúbb lehetsz!

Mindenki arról álmodozik, hogy úgy lehet vékonyabb, hogy közben kell lemondani a finom falatokról. Valóban nem kell mindig drasztikus megoldásokban gondolkodni, ha súlycsökkentésről van szó: mutatunk pár ötletet, aminek a segítségével könnyebb lesz a fogyás!
1. Együk meg a TOJÁSSÁRGÁJÁT!

Idén a szakértők végleg beszüntették az étkezéssel bevitt koleszterin elleni küzdelmet. Az évtizedek során számos tanulmány bizonyította, hogy nincs olyan nagy hatása a vér koleszterinszintjére. Így mostantól a legnagyobb lelki nyugalommal fogyaszthatjuk a reggeli rántottánkat: kifejezetten jót teszünk ezzel az anyagcserénknek. A kolin, a vitaminok és az esszenciális zsírsavak ugyanis felpörgetik az anyagcserét, és megakadályozzák a szervek, különösen a máj elzsírosodását.

2. Adjunk zöldségeket a zabpelyhünkhöz!

2015 egyértelműen a zab éve volt, nagy népszerűségre tett szert a dietetikusok és a fogyókúrázók körében. Most azonban van egy változata, ami még az eddigieknél is egészségesebb: adjunk a zabpelyhünkhöz rostokban gazdag cukkinit, tejet, fűszereket és további tápláló hozzávalókat, mint amilyenek a gyümölcsök és az olajos magvak! Így sokkal egyszerűbb az ajánlott napi zöldségmennyiség bevitele, nem igaz?

3. Ne féljünk a zsírtól!

Kimutathatóan egyre többen választjuk a normális zsírtartalmú termékeket a „light” változatok  helyett. Bár az egészségügyi intézetek nagy része még mindig ellenzi a zsíros- különösen a telített zsírokban bővelkedő – étrendet, egyre nagyobb az ellenállás a teljes kizárással kapcsolatban. Megerősíti a döntést az a kutatás, amely szerint a magas zsírtartalmú ételeket fogyasztók között a legalacsonyabb a cukorbetegségre való hajlam.

4. Étolaj helyett kókuszolaj

Melyik egzotikus hozzávaló tüneti el gyorsabban a derék körüli zsírpárnákat, mint a kedvenc zumba óránk? A kókuszolaj! Napi két evőkanál egy hónap alatt akár 3 centivel vékonyabb derekat eredményezhet. A közepes láncú trigliceridek miatt emelkedik ki a többi zsiradék közül a kókuszolaj, így az állati eredetűekkel szemben nem növeli a koleszterinszintünket, és arra is kevesebb az esély, hogy háj formájában raktározza el a testünk a belőlük keletkezett felhasználatlan energiát. Hasonló mennyiségű kalóriát tartalmaz, mint az olívaolaj, magas forráspontjának köszönhetően azonban sütéshez is alkalmazhatjuk.

5. Étcsokoládé

Elérkeztünk a legjobb részhez! A csokoládé szerelmesei örülhetnek: kimutatták, hogy mérsékelt mennyiségben az étcsokoládé csökkenti a testzsírszázalékot és a derékbőségünket. A vizsgálatok alapján mindez a flavonoidoknak köszönhető: ezek a szívbarát összetevők tele vannak antioxidánsokkal, és még gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Csak arra kell figyelni, hogy 70 százalék felett legyen a csokik kakaótartalma, és nyugodtan nassolhatunk egy kicsit.

MÉG TÖBB DIÉTATIPPET TALÁLSZ ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss