Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amitől energikusabb leszel

default user icon
MME
Rád tört a tavaszi fáradság? Mutatunk néhány ételt, amikkel energetizálhatod a szervezeted, hogy jobban bírd a strapát és felhőtlenül élvezhesd a jó idő beköszöntét.

1. Zabpehely

A zabpehely segít fenntartani az ideális vércukorszintet, magas rosttartalma miatt pedig feltölt energiával, viszont fokozatosan szívódik fel, ezért nem telit el. Mindezek mellett telis-tele van B vitaminnal. Napkezdéshez kiváló.  

2. Banán

A banán káliumban és magnéziumban gazdag, ami a szívre és a vérnyomásra is jó hatással van. Cukortartalma hamar normalizálja a vércukorszintünket és energiával tölt fel, edzés előtt tökéletes, vagy akár a zabpehelybe is keverhető reggeli gyanánt. Az antioxidáns tartalma is magas és rengeteg jótékony hatása van. Vigyázat hizlal, ezért napi egy-két darab elég belőle.

3. Édesburgonya

A magas rosttartalom és a komplex szénhidrátok segítenek abban, hogy az édesburgonya feltöltsön energiával, anélkül, hogy eltelítene. Nem hízlak, így diétához is kiváló választás. További jó pont pedig, hogy sok benne a C-vitamin, a béta-karotin, a vas és a magnézium is. Ajánljuk hozzá a lazacot, ami szintén remek energetizáló étel.

4. Spenót

Nem véletlenül fogyaszt Popeye is spenótot. Ettől lesz erős és energiával teli és ez nem csak mese. Na jó, a rajzfilmsorozatban nyilván erősen el van túlozva a dolog, de a spenót tényleg nagyban hozzájárul a sejtszintű energiatermelődéshez, hiszen tele van vassal és magnéziummal. A magnézium az alvás minőségét is javítja, így abban is segít, hogy megfelelően pihenj és így még több energiához juss. Azt tanácsoljuk, hogy fogyassz hozzá tojást is, mert a benne lévő fehérje és az aminosav szintén segít a szénhidrátokat energiává alakítani.

5. Gomba

A gombában sok a vas, így garantáltan jót tesz az energiaszintednek. Ráadásul sejtvédő hatású és növeli az oxigénellátást is. Egy jó kis gombaleves vagy gombás saláta ebédre és vacsorára is remek választás! Egyetértesz?

7 ÉTEL, AMITŐL JOBBAN ALSZOL!>>> 

6 ÉTEL, AMITŐL DURVA RÉMÁLMOD LESZ>>> 

EZEKKEL CSAK ÓVATOSAN! 6 ÉTEL, AMITŐL ROSSZ KEDVED LESZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss