Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amit elkészíthetsz a kenyérpirítóban

default user icon
MME
Ha azt hiszed, hogy csak pirítós kenyeret készíthetsz a kenyérpirítóban, akkor tévedsz. Bár ezek a konyhai eszközök nem olyan sokoldalúak, mint egy mikrohullámú sütő, vagy egy kenyérsütő, de olyan ételek elkészítéséhez is használhatod, amire nem is gondoltál.

Grillezett sajtos szendvics

Sajtos melegszendvicset eddig vagy sütőben, vagy melegszendvics sütőben készítettél, de kipróbálhatod, hogy ropogósabb lesz-e, ha kenyérpirítóban sütöd. Kenj meg két szelet toast kenyeret vajjal, rakj közé a kedvenc sajtodból, cheddar, mozzarella, vagy trappista sajtból egy-két szeletet és rakd a kenyérpirítóba. Néhány perc múlva szaftos, forró szendvicset ehetsz. Ha van az irodádban is kenyérpirító, akkor remek munkahelyi ebéd is lehet a grillezett sajtos szendvics.

Zöldségburger

Felejtsd el, hogy mikróhullámú sütőben készítsd el a zöldségburgert. Ezek a pogácsák nem tartalmaznak zsírt, mint a húspogácsák, így nem kell attól félni, hogy a zsír a kenyérpirítóba folyik és meggyulladnak a fűtőszálak. Viszont gyorsan és egyenletesen sülnek. Tegyél egy zöldségpogácsát a kenyérpirító, és pirítsd ropogósra.

 

Fokhagymás kenyér

A pirítós kenyerré sokan kennek vajat és fokhagymát, de az alábbi módszerrel sokkal finomabb lesz a kenyered. Kend meg vékonyan olívaolajjal a kenyérszeletet, szórd meg fokhagymaporral és pirítsd meg a kenyérpirítóban.

Maradék hagymakarika, sült krumpli

Kevés az esély arra, hogy ha sült krumplit, vagy hagymakarikát eszel, akkor maradjon belőle másnapra, ám ha mégis, akkor egy kenyérpirító segítségével ugyanolyan ropogósra varázsolhatod, mintha friss lenne. Ha sütőben, vagy mikróban melegítjük újra, akkor pépes marad, nem lesz olyan ropogós.

 

Tortilla csipsz

Tortilla csipszre éheztél, de már nincs kedved boltba menn? Ha van otthon sima tortilla lapod, akkor megmenekültél. Vágd fel kisebb darabokra és pirítsd néhány pedig a kenyérpirítóban. A puha héjak ropogóssá válnak és máris mártogathatod a salsa, vagy guacamole szószba.

 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss