Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4+1 egyszerű praktika, amitől kristálytiszta lesz a mosogatód

default user icon
MME
Ha 1-2 napig halmozódnak az edények a mosogatóban, akkor szinte garantált, hogy az edényeken kívül a mosogatókagyló is tele lesz foltokkal és apró ételmaradékokkal. A következő praktikák segítségével azonban villámgyorsan tisztává varázsolhatod!

1. Só+ szódabikarbóna = tiszta mosogató

A tökéletes házi tisztítószer elkészítéséhez csupán 2 dologra lesz szükséged: sóra és szódabikarbónára. Ezeket zúzd össze egy cukor darálóban, majd öntsd bele a mosogatódba. Egy szivacs segítségével alaposan dörzsöld át vele a kagylót, majd öblítsd le, és a mosogatód ragyogó lesz! A keverék pillanatok alatt oldja a vízkövet, és a rászáradt tea- és kávéfoltokat is simán leszedi.

2. Elő a fogkefét

Ha alaposan ki szeretnéd tisztítani a mosogatódat, akkor használd a régi fogkefédet! Sikáld ki vele a legapróbb réseket, a csap körüli területet és a lefolyószűrőt is. A fogkefe erős sörtéi minden szennyeződést és ételmaradékot segítenek eltávolítani.

3. Hagyj időt a tisztítószereknek

Bármilyen tisztítószert is használsz, hagyd hatni 2-3 percig, és csak utána kezd el sikálni a mosogatót! Ezek a szerek ugyanis olyan speciális formulát tartalmaznak, amik néhány perc hatóidő után sokkal hatékonyabban lebontják a szennyeződéseket, mintha rögtön elkezdenéd velük súrolni a kagylót.

4. Használj mosogatószert az áztatáshoz

Ha zsíros edényeket áztatsz a mosogatóban, akkor a zsír és az ételmaradékok a mosogatókagylóban is nyomot hagynak, amit nagyon nehéz eltávolítani. Ezért ilyenkor mindig tegyél a vízbe néhány csepp mosogatószert is, hogy segítsen feloldani a zsírt.

+ 1 Az utolsó simítás

Ha már szupertiszta a mosogatód, jöhet az utolsó simítás: egy tiszta, száraz mikroszálas szövettel töröld át a mosogatót körkörös mozdulatokkal. Ettől tényleg csillogni-villogni fog!

VISZLÁT, BACILUSOK! 4 TIPP A TÖKÉLETESEN TISZTA MOSOGATÓSZIVACSÉRT>>> 

ILYEN GYAKRAN KELL LECSERÉLNED A MOSOGATÓSZIVACSOD!>>> 

7 ZSENIÁLIS KONYHAI TRÜKK, AMIT MINDENKINEK ISMERNIE KÉNE!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss