Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 dolog, amiről nem sejtetted, hogy tönkreteszi a fogyókúrádat!

default user icon
MME
Hagyj fel ezekkel a szokásokkal és kezdd el látni a diétád eredményét!

Figyelsz az étkezéseknél, számolod a kalóriákat, őrülten edzel, de mégsem másznak le azok a makacs kilók? Még ha úgy is gondolod, hogy mindent a terv szerint csinálsz - egészséges nasikat eszel, nem nyomod tele a kávéd cukorral, naponta több litert iszol - lehet, hogy hiábavaló az egész. Lehet, hogy nem is veszed észre, hogy egy-két étel vagy hibás edzésterv mennyire könnyen romba döntheti a gondosan felépített "jövő nyárra fitt leszek"- tervedet.

Ha mindig a Cukormenteset választod

Az, hogy valami cukormentes, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legeszségesebb választás. Ha a cukormentes üdítőt választod, nem biztos, hogy hozzásegítesz a fogyásodhoz, hiszen olyan anyagokat is tartalmazhatnak, melyek a kívánt hatás ellenkezőjét váltják ki. Válaszd inkább a vizet és ízesítsd kedved szerint valamilyen alacsony kalóriatartalmú gyümölccsel.

HA KIHAGYSZ ÉTKEZÉSEKET

Ha a rohanó mindennapokban megfeledkezel a reggeliről, legközelebb gondolj erre! Ha leesik a vércukorszinted, émelyegni és szédülni fogsz, ráadásul a vércukorszint-ingadozás befolyásolja az étvágyad is, így azzal, hogy kihagysz egy étkezést, könnyen tönkreteszed a diétádat. 

HA túleszed magad az "egészséges" nasikkal

Az, hogy mértékkel fogyassz mindent, az természetesen az egészséges ételekre is vonatkozik. Az sem jó, ha sorra falod a proteinszeleteket, és a diétás nasikat. Az avokádó vagy a különböző magvak például szuperegészségesek, de magas a zsírtartalmuk, így fontos, hogy tartsd magad az előírt porcióhoz.


ha egyáltalán nem jutalmazod magad

Az, hogy nem tömöd magadba a réteseket egymás után, kifejezetten jó dolog, de nem kell megszakítanod minden kapcsolatod az édességekkel. Minél jobban ellenállsz, annál jobban fogod majd kívánni, és senki sem szeretné, hogy egy gyenge pillanatban véletlenül nyoma vesszen 3 tábla mogyorós csokoládénak. Ha nassolni szeretnél, egyél néhány kocka étcsokoládét, vagy válassz egészséges desszertet. 

HA EGYÁLTALÁN NEM VISZEL BE ZSÍRT A SZEREVEZETEDBE

Ideje, hogy pontot tegyünk egy tévhit végére. Nem minden zsír rossz. A transzzsírok - melyek a sós és édes ropogtatnivalókban és gyorséttermi ételekben is megtalálhatóak - valóban károsak az egéségünkre, de a többszörösen telítetlen zsírok a barátaink. Ezek azok, melyek a legjobban megkötik testünkben a savakat, energiát adnak és rengeteg vitamint tartalmaznak. Szóval fogyasszunk mélytengeri halakat, sötétzöld zöldségeket és diót. De ne feledjétek! Mindent csak mértékkel. 

7 ÉTEL, AMIRŐL LE KELL MONDANOD, HA LAPOS HASRA VÁGYSZ>>> 

MÉG TÖBB DIÉTÁS TIPPET ÉS FOGYÓKÚRÁS TANÁCSOT TALÁLSZ ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss