Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 dolog, amit még az édesszájúak sem tudtak a csokoládéról!

Már az sem eléggé közismert, hogy február a Nemzetközi Csokoládé Hónap, pedig ezt mindenki igazán szívesen ünnepelné. Rajtunk nem múlik: az egyik legkedvesebb édességünk tiszteletére összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amiről eddig biztos nem hallottál!
1. Három bab, végtelen számú lehetőség

Megszoktuk a gazdag és változatos kínálatot, ha csokoládéról van szó. Meglepő, de a boltokban található több száz variáció összesen háromféle kakaóbabból készül. A Forastero a legnépszerűbb közülük, a világ csokoládéinak nagyjából háromnegyede ebből a fajtából készül. A Criollo a legfinomabb és a legritkább, ennek megfelelően a legdrágább is. Nagyon nehéz, sokszor veszteséges a termesztése, emellett egészen különleges, a többi kakaótól markánsan különböző aromája van. A harmadik típus pedig az előző kettőből született hibrid, a Trinitario bab.

Csokis receptek >>> 
2. a kakaóbab egy Alakváltó művész

Por, vaj, egész bab, magbél: a kakaóbab felhasználása nagyon sokoldalú. Ennek megfelelően kedvenc csokiddal is nagyjából azt csinálsz, amit csak szeretnél: megolvaszthatod, formába öntheted, lereszelheted, krémet készíthetsz belőle, lefagyaszthatod, az igazán profik még kristályosítani is tudják. Korlátlanok a lehetőségek! 

ÉLETE VÉGÉIG INGYEN CSOKIT AKAR A LÁNY, AKINEK NEM VOLT OSTYA A KIT KATJÉBEN >>> 
3. a lényeg a kakaóvaj-tartalom

Elsőre nem tűnik logikusnak, de a fehér csokoládé általában drágább, mint a hasonló minőségű, ám sötétebb árnyalatú társai. Miért? Mert sokkal magasabb a kakaóvaj tartalma! Sajnos ez a különbség egyre nagyobb lesz, mivel folyamatosan nő a kereslet a kakaóbab iránt, ami feltornássza az árakat.

VILLÁMGYORS ÉS POFONEGYSZERŰ CSOKITORTA - VIDEÓ! >>> 
4. a minőségi csokit sokkal tovább tart elkészíteni

A kakaóbab minősége mellett a konsolás hossza viszi fel az elsőosztályú csokoládék árát. Ez az a folyamat, amikor a pörkölt kakaóbabot összekeverik az őrölésnél a cukorral, így jön létre az ízletes kakaómassza. Igazán minőségi csokoládék esetében ez 72 óránál is több időt vehet igénybe.

LENYŰGÖZŐ CSOKITORTÁK A NAGYVILÁGBÓL - KÉPTELENSÉG KÖZTÜK VÁLASZTANI! >>> 
5. teret hódít Az étcsokoládé

Mivel a csoki számos pozitív hatással bír az egészségünkre, az étcsokoládé-fogyasztás látványosan megugrott az elmúlt évtizedben. A többi fajtához képest sokkal nagyobb arányban nőtt az eladások mennyisége, egyre nagyobb szeletet követel magának a „csokoládépiacból”.

AMIT A CSOKOLÁDÉRÓL TUDNI KELL >>> 
FORRÓ CSOKI - A MEGUNHATATLAN >>> 
Mit árul el rólad a kedvenc csokid? >>> 
A belga, a svájci vagy az osztrák? A legfinomabb csoki nyomában >>> 
KÉSZÍTS HÁZILAG MESÉSEN ILLATOZÓ ARCRADÍRT ÉS PAKOLÁST CSOKIBÓL! >>> 
MOGYORÓS, KÁVÉS, KÓKUSZOS - MIT ÁRUL EL RÓLAD A KEDVENC BONBONOD? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss