Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 dolog, amiről nem tudtad, hogy a mosogatógépbe is beteheted

default user icon
MME
A mosogatógép nemcsak az edényeket, poharakat tisztítja meg, hanem más használati tárgyakat is. Mutatjuk, melyek azok a dolgok, amelyeket simán bedobhatsz egy programra.

Bár nem tartozik a legolcsóbb háztartási gépek közé, szerencsére egyre több embernek van mosogatógépe. Megéri a befektetés, hiszen használatával időt, energiát és persze időt spórolhatsz. Az edényeken, poharakon kívül rengeteg olyan dolog van, amit egy egyszerű programmal megszabadíthatsz a rárakódott szennyeződésektől. Sőt, a magas hőfok a baktériumok elpuszítátásban is segít.

Fésű, hajkefe

Először húzd ki a beragadt hajszálakat a fésűből vagy hajkeféből, csak aztán tedd be a mosogatógépbe. A fogak és a sörték sokkal simábbak lesznek, hiszen eltűnik róluk a lerakódott szennyeződés.

A mikróban található forgótányér

Ha a mikród nincs tele szétrobbant ételmaradékokkal, és csak a forgótányért szeretnéd megtisztítani, akkor mehet a mosogatógépbe. Te csak dőlj hátra, a gép pedig elvégzi a munkát helyetted!

Flip-flop papucsok

Nyáron a strandolás után érdemes a műanyag papucsokat bedobni a mosogatógépbe, hogy a lehető legegyszerűbben szabadítsuk meg őket a szennyeződésektől.

SZAPPANTARTÓ

A szappantartókat is nyugodtan beteheted a mosogatógépbe, ahelyett, hogy a felhalmozott bacikat szivaccsal törölgetnéd.

Kisállatok játékai

A kutyus labdáját vagy tálkáját simán elmoshatod a mosogatógépben is, így ezt sem kell kézzel suvickolni. Arra figyelj, hogy a játék ne legyen üreges, mert a benne ragadt víztől penészes is lehet.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss