Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 diéta-baki, amit érdemes elkerülnöd!

Miért nem sikerül lefogynod? Vajon mi állhat mögötte? Mit csinálsz rosszul? Öt fogyókúrás alaphibát tárunk most fel dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita segítségével!
baki 1: rossz célkitűzés!

Emlékszel még Bridget Jones jellegzetes mondatára a sorozat első részéből? Így hangzott: „Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót.” Ez az első baki, amit elkövethetünk, hogy irreális mennyiségű testtömeg csökkentést tűzünk ki célul! Sokan esnek abba a hibába, hogy nem saját magukhoz mérik a testtömegüket, hanem az idealizált sztáréhoz. Ha valaki a reális 5 kiló helyett 10 kilót szeretne fogyni, az bizony kizárólag koplalással és olyan mértékű sporttal lehetséges, amely hosszú időn keresztül nem tartható fenn: tehát valamikor abba marad vagy erősen lecsökken ez a diéta, ebben az esetben viszont szépen visszakúsznak a leadott kilók!

90 napos vércsoport diéta a tartós fogyásért! >>>

BAKI 2: a gyors fogyás!

Az első hibából következik a második diéta-gond: a hosszú évek alatt felszedett felesleges kilócskáktól hipp-hopp, 1-2 hónap alatt szeretnének megszabadulni a fogyni vágyók. Ez lehetséges, de milyen áron? Koplalás, éhezés, idegesség, ingerlékenység, fáradtság, hajhullás és ájulás közeli érzések árán! Veszélyes játék ez, mert a koplaló embernek a koncentrációja is erősen csökken, ami balesetveszélyes állapotokat idézhet elő, pl.: nem figyel az autóvezetésben, további idegeskedést okoz magának, vagy a figyelmetlenség miatt elesik, a sportban sérül, és a regenerálódás is csak lelassul! Plusz hátrány, hogy a koplalással leadott kilók nagy része vízből, szénhidráttartalékból, zsiradékból, és akár még izomból is állhat!

Fogyj úgy, hogy közben jókat eszel! >>>

Baki 3: csodeszerrel szeretnél fogyni!

Csodaszerek olcsó vagy nagyon drágán, de abszolút hatástalanul elérhetők az interneten is. Szerencsésebb esetben maximum vízhajtás és alapos hasmenés árán csökken a testtömeg, de a hasmenés mellékhatása a bélflóra elégtelensége is! Rosszabb esetben az összetevők az egészséget is károsíthatják, ha például ellenőrizetlen gyógynövények, és/vagy kábítószer (pl.: amfetamin), vagy kábítószer származék található a készítmányben!

6 diétás tipp, amitől egészségesebb leszel! >>>

Baki 4: Egyedül (sokszor) nem megy! 

Mivel mindenki eldöntheti, hogy hogyan ítéli meg magát, és mit tesz a saját egészsége érdekében, sok esetben nem ismerik fel az egészségesebb táplálkozás iránt érdeklődők, de a felesleges testtömeggel hadakozó emberek sem, hogy megfelelő szakemberrel, bizony kemény munka, szoros együttműködés szükséges a biztonságos eredményhez. Mégis hatékonyabb  minden diéta, ha akad egy szakember, akit megkérdezhetsz arról, hogy farkaséhes állapotodban végszükség esetén mit ehetsz és mit nem. Aki biztat, hogy folytasd a fogyókúrát akkor is, ha szíved szerint egy hétig csak édességet ennél. 

Számolj le végleg a jojoeffektussal! >>>

Baki 5: ha nem szakemberhez fordulsz...

Önjelölt táplálkozási tanácsadók, élelmiszermérnökök, edzők okoskodásainak kipróbálása is veszélyes lehet. Ezek olykor felületes információk, és ugyanazt a lemásolt anyagot adják az esetek többségében: valamilyen tuti biztos módszert és/vagy csodaszert, amit a többszörös kudarcélménnyel küzdő, de még reménykedő, fogyni vágyóval vásároltatnak meg - és garantált sikert ígérnek cserébe. 

Életmódváltás lépésről lépésre - dietetikus szakemberrel! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss