Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 apró trükk, hogy beinduljon a diéta

default user icon
MME
Az új évbe lépve megszületett ugyan az elhatározás, de ha arra gondolsz, hogy mostantól önsanyargató napok jönnek, elmegy a kedved az egész, szépen felépített súlycsökkentő programtól? Az alábbi tanácsokkal segítünk ráhangolódni a fogyókúrára.

Kezdd a fehérjékkel!

Nemcsak az ideális testsúly eléréséhez segítenek hozzá, hanem az elért forma megőrzéséhez is. Egy átlagos felnőttnek naponta körülbelül 24–35 g kiváló minőségű fehérjét kellene elfogyasztania egy 2015-ös amerikai kutatás szerint. A reggeli kulcsfontosságú, ám a tanulmány szerint vagy mindössze 10-15 g-nyit viszünk be belőle, vagy teljesen elhagyjuk a nap első étkezésénél. Pedig aki reggel megfelelő mennyiségű fehérjét eszik, annál tovább tart a telítettségérzet, és az illetőt elkerüli a farkaséhség és az esti nassolási vágy.

Ideális napindító lehet például a 2 db tojásból készített omlett, alacsony zsírtartalmú sajttal és sovány sonkával. Persze a hétköznapok rohanásában ez kivitelezhetetlennek tűnik, ezért remek alternatíva, ha munkába menet veszel 1 doboz görög joghurtot és kimérve pár szem diót, majd kényelmesen elfogyasztod ezeket az irodában.

Tedd! Ne tedd!

Megőrjít a folytonos aggódás, hogy mit ehetsz és mit nem? Ajánlunk egy izgalmasabb B variációt: fogyassz annyi gyümölcsöt és zöldséget, amennyit csak akarsz. Komolyan, ez nem vicc! Szakértők szerint ugyanis inkább együnk 800 egészséges pluszkalóriát, mint 600 egészségtelent. Az előzőekben említett kutatás szerint a nagyobb mennyiségű csipsz, cukros ital, édesség és feldolgozott élelmiszer fogyasztása súlygyarapodáshoz vezet, ezzel szemben a több joghurt vagy zöldség ellentétes hatással bír.

Beszélj meg mindent magával!

Mennyire vagyok éhes? Unatkozom? Jó az íze egyáltalán, vagy csak muszáj rágcsálnom valamit? Ha tisztában vagy azzal, hogy tényleg éhes vagy-e, vagy csak előtted van az étel, és úgy érzed, muszáj enned, máris képes leszel akár a felére csökkenteni a napi étkezések számát, vagyis sok felesleges kalóriától megmenekül.

Kerüld el a mérleget!

A lehető legrosszabb, amit a diéta alatt tehetsz, ha állandóan ellenőrzi a súlyát. Lehangoló, elkedvetlenítő érzés, igazi rosszkedvgenerátor, ha mindennap a mérlegre áll. Az eredményes és hatékony fogyókúra gyümölcse ugyanis általában csak később érik be, így érdemes várni legalább egy hetet az első méredzkedéssel.

Próbáld ki a golflabdatrükköt!

Két-három napon keresztül hagyj meg a tányérodon 2 tk (kb. golflabdányi) ételt. Félórával később, ha nem felejted el, kérdezd meg magadtól, kívánod-e még a maradékot! Ha megfeledkezel a dologról, akkor már valószínűleg nem vagy éhes. A nap végén ismét tegyél egy próbát. Meglátod, a szervezeted hamarosan megszokja, hogy kisebb adagokkal is beéri, és könnyebben átállsz a diétára is!

MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCSOT ÉS DIÉTATIPPET TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN - KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

FOGYJ VÍZZEL! 2+5 BEVÁLT TRÜKK, AMIVEL HIDRATÁLT ÉS KARCSÚ LESZEL! >>> 

5 DOLOG, AMIT EL KELL FELEJTENED, HA DIÉTÁZOL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss