Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 trükk: így fogyókúrázz vendégségben, étteremben, fesztiválon!

Mit csinálj az étteremben, ha nem akarsz hízni, de azt sem szeretnéd, ha a többiek észrevennék, és megjegyzéseket tennének, hogy ugyan már, nem most kell fogyókúrázni. Fogadd meg tippjeinket és sima ügy!
1. El a kezekkel a falatkáktól!

Manapság egyre több helyen hoznak a vendégnek rágcsálnivalókat, kenyereket, grissinit, mártogatókat, meg mindenféle egyéb étvágygerjesztőt, addig is, ameddig a rendelt fogás megérkezik. Észre sem veszed, és pikk-pakk máris megettél egy csomót. Pedig egy minizsömle még vaj, vagy egyéb feltét nélkül is 150 kalória körül van, vajazva pedig 200 felett is lehet. Mire az étel megérkezik, garantáltan mindig üres a kosár, azt viszont senki nem fogja észrevenni, ha kimaradsz a falatkázásból.

Diétás reggelik >>> 

2. Osztozkodjunk!

Nem minden munkatárssal vagyunk olyan viszonyban, hogy beleegyünk egymás tányérjába. Viszont előételnek még egy üzleti vacsorán is lehet többszemélyes vegyestálat rendelni, mondván, hogy minél több fogást jó volna megismerni. Ez nem feltűnő, és utána már senki nem azt fogja nézni, hogy ki mennyit fogyasztott. Jó megoldás lehet mindenből fél adagot kérni, arra hivatkozva, hogy kell hely a desszertnek is. A pincér szerint (általában) a fél adag nagyon kevés, de a pincér általában egész napos fizikai munkát végző férfi (persze hogy neki kevés), aki ráadásul még szakmai büszkeségből sem hagyhatja, hogy kiéhezett vendégek távozzanak az étteremből.

Pikáns diétás salátaönteteket itt találsz >>> 

3. Válaszd az egyszerűt!

Étterembe nyilván nem azért mész, hogy vízben főtt krumplit egyél. Ha viszont munka miatt, sokszor jársz üzleti ebédekre, vacsorákra, jó ökölszabály az egyszerűség. Minél bonyolultabb neve van egy ételnek, annál valószínűbb, hogy sok benne a hizlaló hozzávaló. A grillezett, párolt, sült ellenben olyan hívószavak, amikkel nem nagyon tudsz mellélőni. Ha el szeretnéd kerülni az idegesítő nahát, te fogyókúrázol, ugyan már, semmi szükséged rá köröket, rendelj valami látványosabb húsféleséget, de mellé vagy salátát, vagy párolt zöldséget.

Hány kalóriára van szükséged naponta? Számolj velünk! >>> 

4. Módosítsd a fogásokat!

„Nem szeretem a majonézt.” Ez varázsszó, illetve inkább varázsmondat, hiszen ha valaki nem szeret valamit, például a majonézt, az nyilván joghurtos öntettel fogja kérni a salátát, és a hús mellé sem akar majd tartármártást. Szerencsére az étlapon szereplő fogásokat mindig lehet módosítani, és mindig van olyan  egoldás, ami nem von maga után kellemetlenkedő fogyókúra kérdéseket. Hasonló varázsereje van a: Nem jó a gyomrom, tud valami könnyű fogást javasolni? mondatnak. Ha pedig nem akarsz a gyomrodról beszélgetni, nézz ki valami könnyű fogást az étlapról, és rendeléskor mondd azt, hogy egy korábban itt evő ismerősöd javasolta, hogy feltétlenül kóstold meg az ecetes fejes salátát, mert az egész városban itt készítik a legjobban.

Vigyázat: ne hazudd azt, hogy vegetáriánus vagy. Egyrészt ciki, ha később megint ugyanazokkal eszel, és elfelejted. Másrészt a legtöbb étteremben a csőben sült zöldségek, és egyéb vegetáriánus egytálételek úsznak a tejszínben, vajban, tejben.

Két napos villámkúra a lapos hasért >>> 

5. Desszert helyett kapucsínót!

A desszertkérdés nehéz. Egyfelől nehéz ellenállni neki, és még nehezebb, hogy mindezt feltűnésmentesen tedd. A legjobb ötlet, ha jóllakottságra hivatkozol és kapucsínót rendelsz. (Figyelem, tehát nem jegeskávét, hanem kapucsínót, mert míg az előbbiben simán lehet 3-400 kalória is, úgy utóbbi általában 80-100 kalória között mozog.) Aki nem ilyen erős akaratú, az pedig felezzen meg egy desszertet valamelyik asztaltársával. (Valószínű, hogy az asztaltársak nagy része hasonló cipőben jár, és még hálásak is lesznek a felajánlás hallatán.) 5 – Légy sofőr, és nyerj akár 1000 kalóriát!

5 kajaszabály a diétához! >>> 

+1 tipp: óvatosan az alkohollal!

Tudtad, hogy egyetlen Pina Coládában akár 650 kalória is lehet? Egy deci martiniben pedig 150? Az alkoholokban általában rengeteg a kalória, és mivel a koktélok finomak és nehéz ellenállni nekik, úgy zárhatjuk rövidre a problémát, hogy vállaljuk a sofőr szerepét. Akinek nincs kedve ekkora áldozatra – vagy nem vezet - az igyon száraz bort, vagy fröccsöt, így úszhatja meg a legkevesebb kalóriával.

Olvass további diétás tippeket itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss