Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 bevált tipp, hogy megmentsd a mártást!

default user icon
MME
Odaégett? Túl csípős? Túl fűszeres? Gyors megoldásokat gyűjtöttünk vészhelyzetre, ha a mártás, amit készítettél, még menthető! Pedig már úgy tűnik, hogy nem...

Mit tegyél, ha elrontottad a mártást? Mielőtt kiöntenéd, próbáld ki tippjeinket, hátha általuk megmentheted a helyzetet!

1. Ha túl csípős vagy sós?

Tompítja az erős ízeket, ha kevés tejszínt vagy kókusztejet adunk a mártáshoz. A cukor, a méz, az ecet és a citromlé elsózás esetén segít. Apránként adagold, hogy megtaláld a helyes arányt.

Baconbe göngyölt sajttal töltött húsgolyó >>>

2. Ha túl sűrű?

Lazítsd a mártást kevés borral, húsleves-alaplével vagy tejszínnel. Ha egyik sincs otthon, akkor tejfölt is bevethetsz erre a célra.

3. Ha em elég könnyű?

Vedd elő a botmixert és habosítsd azzal a mártást. Az átturmixolt mártás akkor is könyedebbé válik, ha nem teszel hozzá semmilyen hígabb összetevőt. 

Roston sült csirke hollandi mártással >>>

4. Ha csomós?

Ez az a pillanat, amikor a háziasszonyok köntik a mártást: ha csomós, nincs mit tenni. Pedig egy finom szövésű szűrőn szűrd át - így menthető a helyzet.

5. Ha túl híg?

Főzzük tovább, de ha ez sem segít, sűrítsük néhány ek víz és kevés étkezési keményítő keverékével.

5+1: Ha megmaradt?

A legtöbb változat 4 napig eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk. Fontos, hogy a tojásalapú mártásokat újratálalás előtt egy nappal engedjük fel a hűtőszekrényben. 

Ezek is érdekelhetnek