Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4+1 tipp, hogy finomabb legyen a kávéd!

default user icon
MME
Nem telik el napod kávézás nélkül? Akkor fontos, hogy ez az élénkítő bomba a lehető legfinomabb legyen, hisz ismered a mondást: az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz kávét igyunk! Ezt Te is így gondolod? Akkor olvasd el tippjeinket, és ezentúl legyen minden napod „finom kávé nap”!
1. Ismerd meg, amit iszol!

Te tudod, hogy milyen kávészemeket rejt a kávéd? Arabica vagy robusta? Ha eddig nem ismerted, akkor most jól figyelj, ugyanis lehet, hogy nem azt iszod, ami igazán ízlene! Az arabica kávébab alacsonyabb koffeintartalmú, és magasabb aromaolajú, mint a robusta, így íze kevésbé markáns. Az igazán jó kávé viszont a kettő keverékéből születik, így ezek arányát figyeld a választásnál! Persze nem vagyunk egyformák, ha Te inkább az íze kedvéért fogyasztod, akkor az arabicát, ha élénkítő ereje miatt, akkor a robustát részesítsd előnyben!

2. Vizsgáld meg a csomagolást!

Vannak intő jelek, melyek már a bolt polcain árulkodhatnak a kávé minőségéről. A vákuumcsomagolású őrölt kávét, ha benyomogatod, és azt tapasztalod, hogy puha, az rossz jel, ugyanis ha érintkezett levegővel, veszít aromájából. Ha a szemes kávéra esküszöl, akkor így teszteld a kávét: nyomd össze a csomagolását, és szaglássz! Még bontatlan állapotában is érezned kell a kellemes kávéillatot! Mindezek mellett a szavatossági időt is ellenőrizd, így biztosan nem nyúlsz mellé a választásnál!

3. Rendszeresen tisztítsd meg a kávéfőződ!

A vízkő, a csersav és a darált kávészemek hajlamosak elrejtőzni a kávéfőző rejtett bugyraiban, ahonnan észrevétlenül fejtik ki negatív hatásaikat, ezzel rontva a kávé ízén. Ma már rengeteg kávétisztító-kapszulát és tablettát találsz! Nézz utána a használati utasításban, hogy a tiéd mivel tisztul, és tartsd be rendszeresen az előírtakat!

4. Hogy még finomabb legyen: Ízesítésre fel!

Jó, ha tudod, hogy a kakaó vízmegkötő, míg a fahéj vízhajtó hatású, így előbbi a kávéval vegyítve ellentétes reakcióra készteti a szervezetet, míg utóbbi felerősíti azt. Amit viszont szívből ajánlunk az a méz, egy csipet só, és a különféle szirupok. Csodálatos recepteket olvashatsz a nemrég indult ineedcoffee.hu weboldalon, ahol többek között azt is megtudhatod, hogyan készíts chilis kávét!

4+ 1. tipp, hogy még kellemesebb legyen!

A kiválóan elkészített kávét a társaság teszi tökéletessé. Hívd át a legjobb barátnődet is, hisz tudod: egy csésze kávé több egy élénkítő italnál! ;)
További hasznos tippek, érdekességek, tanácsok, híreségek és szórakozás vár a kávé birodalmában >>> 
Kávéimádóknak kötelező!

Ezek is érdekelhetnek