Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4+1 apró trükk, hogy kevesebbet egyél

default user icon
MME
Az, hogyan fogyasztod el az ebéded vagy a vacsorád, legalább ugyanolyan fontos, mit az, hogy mi kerül a tányérodra. Ha ugyanis csak az étkezésre összpontosítasz és nem hagyod, hogy a filmezés vagy a netezés kizökkentsen, könnyebben lefogyhatsz. Elég jól hangzik, nem?

1. VISZLÁT, TELEFON!

Egy friss tanulmány szerint azok, akik a telefonjukat magukkal viszik az étkező asztalhoz, az étkezési idő nagyjából 11%-át azzal töltik, hogy azt nyomkodják. Ráadásul a telefonnal étkezők sokkal zaklatottabbak az asztalnál, mint azok, akik „telefonmentesen” fogyasztják az ebédjüket. Ha pedig evés közben stresszes vagy, nem tudsz elégé az ebédedre koncentrálni, így pedig a kilók sem fognak olyan könnyen leolvadni rólad. Szóval miközben eszel, ne vedd elő a telefont, ha nem muszáj!

2. FEKÜDJ LE IDŐBEN!

Ha nem alszol eleget, az az étvágyadat is befolyásolhatja. Ha például egy órával kevesebbet alszol, mint amihez a szervezeted hozzászokott, másnap éhesebb lehetsz, mint általában. Egy tanulmány szerint például azok, akik nem alszanak 7-8 órát éjszakánként, esélyesebbek az elhízásra. „Szabd meg magadnak, hány órától szeretnél aludni és kapcsold ki a tévét időben, ha elkerülnéd másnap a szokatlan éhséget” - tanácsolja Susan Albers, élelmiszer pszichológus.

3. FOGLALJ HELYET!

Veled is gyakran előfordul, hogy a hűtő előtt állva nassolsz, vagy egyik meetingről a másikra rohanva út közben fogyasztod el az ebéded? Nos, egy közelmúltban publikált tanulmány azt állítja, azok, akik sétálgatás közben falatoznak, 5%-kal többet esznek, mintha az asztalnál ülnének. Szóval már csak a plusz kilók miatt is érdemes megadni a módját az étkezésnek.

4. MUTASD A TÁNYÉROD!

Azt, hogy mennyit eszel, a tányérod színe is képes befolyásolni! A kutatások azt mutatják, hogy piros, kék és fehér színű tányérok közül a piros tányérról esszük a legkevesebbet. A színe talán a stop táblát juttatja az eszünkbe!?

+1 EGYÉL A KEVÉSBÉ ÜGYES KEZEDDEL!

Először talán kényelmetlenül érezheted magad, ha a jobb kezed helyett a balban (vagy frdítva) fogod a kanalat, de így kevesebbet fogsz enni, mintha a másik kezedet használnád. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy azok, akik a kevésbé domináns kezükkel étkeztek, 30%-kal kevesebb ételt fogyasztottak, mint általában. Ezért már megéri egy kicsit bénázni evés közben, nem?

FITNESZ OTTHON - KI SEM KELL MOZDULNOD A FOGYÁSHOZ!>>> 

ÍGY NASSOLJ, HA DIÉTÁZOL! 5 HASZNOS TIPP FOGYÓKÚRÁZÓKNAK>>> 

FOGYNI AKARSZ? ENNYI SZÉNHIDRÁTOT KELL ENNED!>>> 

Ezek is érdekelhetnek