Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 villámgyors sós nass szilveszterre, csipsz és ropi helyett

Már a koccintgatós óévbúcsúztatóra hivatalos vendégeid érkezésekor alapozd meg a parti hangulatát házi csipegetnivalókkal! A különféle sajtos falatkák testes vörösborokhoz, könnyedebb fehérekhez és rozéhoz, valamint keserű sörökhöz is illenek.
Fűszerbundás camembert-golyók

16 darabhoz vágd le 25 dkg érettebb camembert vagy brie sajt héját, majd villával nyomkodd szét a belsejüket egy tálban, és keverd össze 7,5 dkg tejföllel. Formázz a masszából egyforma golyókat, és óvatosan forgasd őket pirospaprikába, curryporba, köménymagba, aprított petrezselyembe vagy finomra morzsolt fekete kenyérbe.

Színes sajtos golyók recept >>> 

 

 
3-féle miniszendvics ínyenceknek

12 darabhoz vegyél 15 dkg crème fraîche-t, és vágj 12 szeletre kb. 15 dkg mákos fonott kalácsot (barheszt). Kenj meg 4 szeletet crème fraîche-sel, majd ossz el rajtuk 10 dkg füstölt pisztrángfilét, és díszítsd rózsaborssal, valamint rukkolával. A többi barheszt kend meg az 1 ek reszelt tormával elkevert maradék crème fraîche-sel. 4 szeletet rakj meg 5 dkg felszeletelt füstölt lazaccal és 1-1 citromkarikával, majd díszítsd citromfűlevéllel. A maradék 4 szeletet borítsd be 16 vékony szelet kígyóuborkával, és helyezz rájuk 1-1 db frissen grillezett garnélát. Végül szórd meg egy kevéske finomra vágott petrezselyemmel.



TIPP: A sűrű, zsíros créme fraîche állaga hasonlít a tejfölre, azonban ízre édesebb. A francia eredetű tejtermék itthon főleg delikáteszboltokban kapható. Szükség esetén helyettesítheted tejszín és tejföl fele-fele arányú keverékével.

Lazackrémes miniszendvics recept >>>  
Gyümölcsös sajtnyárs

4 személyre darabolj falatnyira 2 db 125 g-os camembert sajtot. Nyomkodd szezámmagba, durvára aprított dióba és pisztáciába, valamint feketekenyér-morzsába, majd húzd nyársakra 1-1 db felszeletelt csillaggyümölccsel és kivivel, 1 db cikkekre vágott vagy gerezdekre szedett naranccsal és néhány szem földicseresznyével (physalisszal), esetleg felezett eperrel együtt. Pirított bagettszeletekkel tálald!

 
 
Pikáns sajtfalatok

4 személyre vágj félbe 2 db 125 g-os camembert sajtot, és darabold a feleket 4-4 cikkre. Szórj külön tányérokra 1-1 ek szezámmagot, pirospaprikát, finomra aprított petrezselymet és durvára tört borsot, majd nyomkodd beléjük a sajtcikkeket. Kínáld apró sós pereccel és krékerrel vagy grissinivel!

Sajtfalatokkal tűzdelt kiflikarikák színes spenótágyon >>> 
14 VILLÁMGYORS SZILVESZTERI PARTIKAJA, HA CSAK 30 PERCED VAN! >>>> 
NEM CSAK A BARNA LÉTEZIK: ÍME A LENCSE 5 FAJTÁJA, ÉS AMIT KÉSZÍTHETSZ BELŐLE! >>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss