Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 tipp, ha van a mélyhűtőben egy doboz vaníliafagyi

default user icon
MME
Az egyszerű vaníliafagylalt a megfelelő hozzávalókkal társítva remek alapanyaga lehet egy-egy nyári ínyencségnek.

Így csináld!

A fagylaltot a hűtőből kivéve hagyd 5-7 percig állni, hogy könnyebben adagolható és keverhető legyen. Óvatosan vegyítsd bele a hozzávalókat, majd 15 percre tedd vissza a fagyasztóba. Egyszerre mindig csak annyit készíts el, amennyit rögtön elfogyasztotok. Receptjeink 4 személyre szólnak!

Eper és keksz

Kockázz apróra 15-20 dkg epret, adj hozzá néhány durvára morzsolt vajas kekszet vagy habcsókot, végül az egészet vegyítsd el 10 dkg mascarponéval, majd keverd az epres masszát kb. 7 dl vaníliás jégkrémhez.


Karamellel

Egy edényben karamellizálj világosra 4 ek kristálycukrot, és keverj hozzá 15 dkg tökmagot. Simítsd az egészet olajjal megkent alufóliára, és hagyd dermedni. Végül törd morzsalékosra, és 1-2 tk tökmagolajjal együtt keverd 8 dl vaníliafagylalthoz.

Tiramisu

Reszelj durvára vagy morzsolj össze 8 db babapiskótát, majd öntsd le 3-4 ek kávéval, esetleg kávélikőrrel. Keverd kb. 8 dl fagylalthoz, és tálaláskor vékonyan szórd meg keserű kakaóporral.

Pirított diós

Apríts durvára 15 dkg dióbelet, és szárazon pirítsd meg egy serpenyőben. Ha kihűlt, keverd 8 dl vaníliafagyihoz. Közben forralj fel 1 dl tejszínt, és olvassz meg benne 10 dkg apróra vágott vajkaramellát. Szószként kínáld a fagylalt mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss