Kesudió: megfiatalítja a bőrt
Eredete: Amerika trópusi részén őshonos, napjainkban főleg Indiában termesztik.
Hatása: Gazdag B-vitaminokban, melyek segítenek az idegek és az izomszövetek egészségének megőrzésében, és javítják a stresszel szembeni ellenálló képességet. Bár a kesudió szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.
Tipp: Főzéshez is használhatod az ázsiai konyha kedvelt hozzávalóját.
A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB GABONAFÉLE, AMI SEGÍT, HOGY FITTEBB LEGYÉL! >>>
Földimogyoró: csökkenti a fejfájást
Eredete: A kedvelt téli ropogtatnivaló Dél-Amerika trópusi vidékein őshonos. Manapság Kínából és Nyugat-Afrikából importálják a legnagyobb mennyiséget.
Hatása: A csonthéjasok közül a mogyoró tartalmazza a legtöbb magnéziumot, ez az ásványi anyag segíthet a görcsös fájdalom enyhítésében.
Tipp: Sózatlanul fogyasztva a legegészségesebb.
5 NYOMÓS ÉRV AMELLETT, HOGY MINDENNAP EGYÜNK OLAJOS MAGVAKAT! >>>
Makadámdió: védi a szívet és az ereket
Eredete: Származási helyére utalva ausztrál mogyorónak is hívják.
Hatása: Olajtartalma igen magas, és leginkább telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek csökkentik a káros LDL-koleszterin szintjét, így pozitív hatással vannak az érrendszerre.
Tipp: A belőle sajtolt olajat salátákhoz és sütéshez is nyugodtan használhatod.
A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>>
Mandula: gyorsan eltelít
Eredete: Ázsia az őshazája, de napjainkban már számtalan országban, így hazánkban is termesztik.
Hatása: Egy tartalmas étkezést is kiválthatsz vele, hiszen 100 g-ja 570–630 kcal energiát tartalmaz.
Tipp: Könnyen megpenészedhet, ezért jól záródó edényben, hűvös helyen kell tárolni.