Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 lapos Marlenka

100 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Lapokhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 7 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csapott ek. szódabikarbóna
  • 1 kk. 20%-os ecet
  • Krémhez:
  • 2 tubus cukrozott, sűrített tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj , vagy margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés

  1. Gőz fölött összeolvasztom a vajat, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Langyosra hűtöm, hozzáadom az ecetet, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Deszkára borítom, összegyúrom. Ha lágy a tészta, teszek még hozzá lisztet. 4 egyenlő részre osztom és egy 30X25-ös, zsírozott tepsi alján 4 lapot sütök belőle. A krémhez először elkészítem a karamellt. A tubusos sűrített tejet egy befőttes üvegbe teszem és egy fazékba, vízbe állítva 3 órán át főzőm, amíg szép világosbarna karamell lesz belőle. Ezt érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni és hűtőben pihentetni. A pudingport megfőzöm a tejjel és a cukorral. A vajat kikeverem a porcukorral, hozzáadom a teljesen kihűlt pudingot, majd a belekeverem a karamellt és a darált diót is. A kész krémet is pihentettem a hűtőben. Ezután abban a tepsibe állítom össze, aminek hátán sültek a lapok. Egy lapot alulra teszek, megkenem krémmel, majd így folytatom mindegyikkel, a tetejére kém kerüljön. Hagyom állni egy napig, addig megpuhul, akkor a széleit körben levágom, majd kockákra szeletelem.

Megjegyzés

Akinek sok a 6 lap sütése, süthet 4 lapos Marlenkát is, én elkészítettem így is, arányosan csökkentve az alapanyag mennyiségeket.. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss