Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 konyhai trükk amit zseniálisnak hittél, pedig nem az!

Az internet tele van hasznos konyhai tippekkel, ám kipróbáláskor kiderülhet, hogy van, amelyik túl időigényes, vagy rengeteg plusz eszközt, esetleg időt igényel. Most 4 olyan trükköt mutatunk, amit sokkal egyszerűbben is megoldhatnál, mint ahogy azt az hálózat bölcsei tanácsolják!
1.       Szívószál és eper

Az eper kicsumázása egy szívószállal egyszerű kis mutatványnak tűnik, de sajnos nagy kosszal jár és az eper értékes húsából is veszítesz. Használj helyette egyszerűen egy kést! Ha óvatosan a kés pengéjét fogod, nem a nyelét, sokkal ügyesebben bánsz vele. Szúrd be a kést a szár alá, és forgasd körbe az epret. Kevesebb kosz lesz, és nem is pazarolod el az értékes gyümölcshúst.

2.       Érett avokádó percek alatt

Nehéz teljesen érett avokádót találni a boltokban. Az egyik gyakran előkerülő javaslat, hogy csavard alufóliába az avokádót, és tedd pár percre a 200 fokra előmelegített sütőbe. Bár az avokádó ettől puha lesz, sajnos az íze egyáltalán nem lesz olyan, mint egy érett avokádóé. Tárold más érett gyümölcsök, például alma, vagy banán mellett, de a legbiztosabb, ha egy papírzacsóba összezárod őket. Az érett gyümölcsök ugyanis etilén gázt bocsájtanak ki magukból, ami az érést stimulálja.

3.       hagyma aprítás - SÍRÁS NÉLKÜL 

Rengeteg konyhai trükköt hallottunk már, hogyan vágjuk fel a hagymát, hogy ne sírjunk tőle: például rágózzunk, vagy vizet folyassuk a vizet a csapból - a várt hatás azonban elmaradt. Bár nem tökéletes megoldás ez sem, de sokat dob a helyzeten, ha a kés, amivel vágod, nagyon éles. Így gyorsabban, sokkal hatékonyabban dolgozhatsz, és így kevesebb kémiai anyag szabadul fel a hagymából. Másik megoldás lehet, ha turmixgépben aprítod a hagymát - csak itt arra vigyázz, hogy ne legyen túl apró, vagy krémes a végeredmény.

4.       Egy csipet sótól gyorsabban forr a víz

Egy amerikai kutatás szerint a só, nemhogy felgyorsítja a folyamatot, de még feljebb is emeli a forráspontot pár Celsius fokkal. A legjobb módszer, egyáltalán nem meglepő módon az, ha eleve meleg vízzel kezded a folyamatot.

VIDEÓ: ÍME EGY KRUMPLIPUCOLÓS TRÜKK, AMITŐL ELDOBOD AZ AGYAD! >>> 
3 SZUPER KONYHAI TRÜKK, AMIT TE IS AZONNAL AKARSZ PRÓBÁLNI! >>> 
7 HASZNOS KONYHAI PRAKTIKA, AMIT JÓ, HA TUDSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss