Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 isteni desszert hosszú kávéból, amit ki kell próbálnod!

default user icon
MME
A Nespresso kávészakértői új kávéőrleményt alkottak meg: megérkezett az intenzív ízvilágú Envivo Lungo! Megalkotásakor azt tartották szem előtt, hogy a világ kávérajongói minél hosszabban élvezhessék a reggeli kávé frissítő pillanatait - és ehhez mindjárt négy, desszertnek is beillő kávékülönlegesség receptjét is megosztják most velünk!

Az új Envivo Lungo a Nespresso Lungo-kínálatának legintenzívebb kávéja. Ez az erősen pörkölt keverék indiai Arabica és mexikói Robusta kávékból készül, és gazdag illata fás, mézeskalácsra emlékeztető jegyeket idéz. A jelentős mosott Robusta-tartalom kifinomultabb ízű, ám erős kávét ad anélkül, hogy kóstoláskor a nyersesség dominálna.

A karamellizált ízjegyekre emlékeztető Envivo Lungo a Nespresso intenzitási skálájának felső hányadában helyezkedik el (9-es intenzitású). Az új Grand Cru megalkotása során a Nespresso kávészakértői a hagyományos reggeli kávékból merítettek ihletet; azokból az italokból, amelyeket sokan nagyobb csészéből, tejjel fogyasztanak – ezért az Envivo Lungo tejjel is tökéletes párost alkot, megőrizve jellegzetes, intenzív és gazdag ízvilágát és testességét. Latte Macchiato formában elkészítve a tejhab selymessége kiemeli az Envivo Lungo Grand Cru lágyabb, fás ízjegyeit, és vajas aromákkal kényeztet.

FŰSZERES BÉCSI KÁVÉ

Hozzávalók:
1 Envivo Lungo Grand Cru kapszula
50 cl tejszín
4 cl fűszeres szirup
1 kocka csokoládé
1 vörös chili a díszítéshez

Elkészítés:
Készíts egy Envivo Lungo kávét Lungo csészében (110 ml). Keverd össze a 4 cl fűszeres szirupot 50 cl tejszínnel, és készíts belőle tejszínhabot (chantilly krémet) a habszifonnal. Töltsd fel a csészét a tejszínhabbal, reszelj csokoládét a tejszínhab tetejére, és díszítsd vörös chilivel.

KÉNYEZTETŐ FAHÉJAS ÍNYENCSÉG

Hozzávalók:
1 Envivo Lungo Grand Cru kapszula
1 teáskanál speculoos krém (speculoos kekszből elkészítve)
120 ml tej
2 cl fahéjszirup
1 fahéjrúd a díszítéshez

Elkészítés:
Tegyél a kávéscsészébe 1 teáskanálnyi speculoos krémet. Készíts egy Envivo Lungo kávét Lungo méretben (110 ml), és keverd össze a krémmel. Keverd össze a 120 ml tejet és a 2 cl fahéjszirupot, és készíts belőle forró tejhabot. Töltsd fel a csészét a tejhabbal (körülbelül a felére lesz szükség), a tetejét díszítsd fahéjrúddal.

BANÁNOS-KARAMELLÁS DESSZERT

Hozzávalók :
1 Envivo Lungo Grand Cru kapszula
20 ml tejszín
120 ml tej
1 cl karamellaszirup
nyers nádcukor
1 mini banán

Elkészítés:
Készíts egy Envivo Lungo kávét egy nagyméretű csészében (Lungo méret – 110 ml), és adj hozzá 20 ml tejszínt. Keverje össze a 120 ml forró tejet az 1 cl karamellsziruppal, és készíts belőle tejhabot. Töltse fel a csészét a tejhabbal. Hintsd meg a tetejét nádcukorral, és karamellizáld egy konyhai karamellizáló pisztollyal. Helyezz a tetejére apró banánszeleteket, szórj rá finoman nádcukrot, majd ismét karamellizáld egy konyhai karamellizáló pisztollyal.

RÉGIMÓDI ENVIVO KOKTÉL

Hozzávalók:
1 Envivo Lungo Grand Cru kávéőrlemény (110 ml)
1 kiskanál barna cukor
2-3 csepp koktél bitter
Késhegynyi őrölt fekete bors
4-5 szelet lime
50 ml szénsavas víz
1 koktélcseresznye
Törtjég

Egyéb eszközök:
Kiöntő

Elkészítés:
Készíts elő egy nagy méretű poharat, oldd fel a barna cukrot a koktél bitterben, majd adj hozzá a fekete borsot. Facsarj bele pár szelet lime-ot, töltd fel a poharat törtjéggel, és adj hozzá a szénsavas vizet. Végül főzz le egy adag Envivo Lungo kávét a kiöntőbe, hűtsd le jéggel, és adagold a pohárba. Díszítésképp használj koktélcseresznyét!

Az Envivo Lungo a Nespresso állandó kínálatának új tagja, amely így már 24 Grand Cru kávét tartalmaz, köztük hatféle lungo kávéőrleményt. Az új termék 2016. június 6-tól világszerte folyamatosan kapható a Nespresso Boutique-okban, megrendelhető a Nespresso Club-on keresztül telefonon, illetve online a www.nespresso.com weboldalról 1200 Ft/10 kapszula fogyasztói áron.

Ezek is érdekelhetnek

Friss