Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 gyakorlat a szabadban, ami a teljes testedet átmozgatja

default user icon
MME
Semmi sem tölt fel jobban energiával, mint a friss levegőn végzett testmozgás. Szakértőnk, Zelenij Linda személyi edző és indoor cycling oktató segítségével összeállított, a teljes testet átmozgató gyakorlatokat kezdőként és haladóként is könnyen elvégezheted, akár 15 perc alatt. Persze senki sem ítél majd el, ha esetleg több kört is végigcsinálsz belőlük...

Ütemes szökdelés

Állj szembe a paddal, a jobb lábadat tedd fel rá. Nem kell teljesen, elég, ha csak a talpad felső harmada érintkezik vele. Szökkenj magasra, és lábtartáscsere után érkezz vissza úgy, hogy a bal lábad legyen a padon, a jobb pedig a talajon. Egy perc alatt végezz minél több ismétlést, de ügyelj arra, hogy mindig magasra ugorj, és megfeszítsd a lábizmaidat.

Fekvőtámasz lépegetéssel

Helyezkedj el fekvőtámaszban a pad bal szélén úgy, hogy a lábaid a talajon maradnak, a kezeid pedig az ülőfelületen vannak. Ezután bal kézzel és lábbal „lépj” egyet jobbra, zárt állásba. Ezt követően jobb kézzel és lábbal „lépj” tovább, széles fekvőtámaszba. Végezz egy karhajlítást, majd lépj újra jobbra, zárt állásba. Folytasd ezt egészen a pad végéig, majd indulj el visszafelé. Ismételd oda-vissza egy percig. Figyelj arra, hogy vállaid végig a csuklóiddal egy vonalban maradjanak, és ne ejtsd be a derekad. A hasadat és farizmodat tartsd feszesen.

Bolgár kitörés

Állj háttal a padnak. Az egyik lábfejed tedd fel, a másikkal pedig lépj előre olyan távolságban, hogy szabályos kitöréseket tudj végezni. Hajlítsd be a lábad derékszögig, közben a testsúlyod tartsd középen. A térded ne kerüljön a boka elé, a felsőtested se dőljön előre. Ezután jöjj fel kiindulóhelyzetbe. Lábanként végezd a gyakorlatot fél-fél percig.

Zsugorülés a padon

Ülj le a pad szélére, a lábaidat húzd be a mellkasodhoz. Kezeiddel kapaszkodj a padba. Próbáld meg kinyújtani és hasból megtartani a lábaidat. A hátad maradjon egyenes, kezeiddel segíthetsz az egyensúlyozásban. Ezután húzd be ismét kiindulóhelyzetbe a lábaidat. Ismételd a mozdulatsort egy percen keresztül.

MÉG TÖBB DIÉTATIPPÉRT ÉS ÉLETMÓDTANÁCSÉRT KERESD A FANNY MAGAZIN LEGÚJABB SZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍGY ÉTKEZZ 30, 40 ÉS 50 ÉVESEN!>>> 

3 ALAK- ÉS PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ FOGÁS A NAGY DIÉTÁHOZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss