Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 bevált tipp: így készíts sült csirkemellet - VIDEÓ!

default user icon
MME
Hogyan készíted a csirkemellet? Rántod, esetleg ragunak főzöd? Ha unod a megszokott csirkés receptjeidet, akkor mutatunk 4 bevált variációt!

A csirkemellett nem csak rántva készítheted el, hanem izgalmas új variációkban is. A csirkemell négy útját most megnézheted a videón:

1. Pesztós csirke

A csirkemellett egy tűzálló tálba tesszük: sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a pesztót, majd a tetejére tesszük a felkarikázott koktélparadicsomot. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe, 40 perc alatt készre sütjük!

2. BBQ csirkemell

A csirkemellet egy tűzálló tálba tesszük: sózzuk, borsozzuk, a tetejént bekenjük BBQ szósszal. Rátesszük a hagymakarikákat, és a 200 fokos sütőben, 40 percig sütjük!

3. Joghurtos csirke

A csirkemellett egy tűzálló tálba tesszük: sózzuk, borsozzuk, megkenjünk ranch-szósszal (salátöntetként kapható, de joghurtos salátöntettel helyettesíthető. Esetleg elkészítheted magad is ezt a szószt: majonézt, tejet, tejszínt, borecetet, reszelt hagymát kell  összekeverni). A húsokra egy-egy szelet bacont teszünk, megszórjuk reszelt cheddar sajttal. Majd 200 fokos sütőben, 40 percig sütjük.

4.  Brokkolis csirkemell

Alfredo szószt készítünk: vajat egy közepes serpenyőben alacsony lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és 5 percig főzzük. Ezután hozzáadunk fokhagymát és a reszelt sajtot, majd habverővel kevergetve csomómentesre főzzük.
A hőálló tál alját bekenjük a szósszal, ráhelyezzük rá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a virágaira bontott brokkolit, megöntözzük ismét a szósszal és megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük!

Csirkemell receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss