Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 fogyitrükk, ami garantáltan működik!

default user icon
MME
Ha eddig sikertelenül próbáltál megküzdeni a pluszkilókkal, próbáld ki az alábbi praktikákat, amelyek segíthetnek elérni az álomalakot!
1. Reggelizz okosan!

Űzd el az éhséget egy kiadós tojásrántottával! Kezdd a napod bőséges étkezéssel, ami energiát adhat a következő órákra! Mondjuk készíts rántottát friss zöldségekből és tojásból: előbbi gazdag rostanyagokban, utóbbinak magas a proteintartalma, a kettő együtt pedig garantálja a telítettségérzést és azt, hogy a nap hátralévő részében kevesebb kalóriát kívánj.

Tipp: Az ebéd és a vacsora elkészítésekor szintén ügyelj arra, hogy ezen fogások is minimum 15%-ban tartalmazzanak fehérjét.

Éljenek a zöldségek!

A kalciumban és más jótékony tápanyagokban gazdag brokkoli, kelbimbó, káposzta és zöld leveles zöldségek nagyon egészségesek, ne hagyd hát ki őket az étrendedből! Lehetőleg nyersen, friss saláták összetevőjeként fogyaszd őket, főételként vagy köretként.

2. Jól rágd meg!

Csak lassan, nyugodtan... A főétkezések közötti éhségérzetet az is csökkenti, ha nem 15-ször, hanem 30-szor rágsz meg minden egyes falatot. Szánj elég időt a nyugodt és lassú étkezésre, mert ha gyorsan, kapkodva eszel, sokkal több ételt fogsz elfogyasztani, mint amennyit a szervezeted kíván!

Jótékony mandula

Uzsonnára ropogtass el 6-7 szem mandulát! Remek éhségűző, és tele van fontos ásványi anyagokkal.

3. Kerüld a készételeket!

Túl sok bennük a só

Ezek a termékek a szervezet számára nagyon kevés hasznos anyagot, ám annál több felesleges szénhidrátot, sót, sőt, még tartósítószereket is tartalmaznak! Egy egészséges zöldséges tésztaételt nagyon gyorsan össze lehet dobni, ráadásul kutatások bizonyítják, hogy akik teljes kiőrlésű lisztből készült tésztákat, kenyereket fogyasztanak zöldséggel és gyümölccsel, azok sokkal gyorsabban fogynak, mint akik kevesebbet esznek, de szinte csak finomított élelmiszerek kerülnek a tányérjukra. A mennyiségre természetesen mindig ügyelj!

Ez a konzerv jöhet...

A paradicsom feldolgozott állapotában is őrzi likopintartalmát. Ha tehát egy gyors tésztaételre vágysz, bátran használj konzervparadicsomot a mártáshoz! Ízesítsd sok zöld fűszerrel, és csak egy pici sót adj hozzá. Ha szereted a sajtot, válassz zsírszegény terméket (pl. mozzarella).

4. Tartsd magad a tervhez!

Így segít az étkezési napló

Sokszor csak pár napig tudtad tartani a diétát, aztán elcsábulsz a „bűnös ételek” láttán? Akkor vezess naplót, és készíts listát arról, hogy másnap mikor mész az edzésre, illetve hány órakor és mit fogsz enni. Igaz, hogy ez a módszer elég nagy odafigyelést és szigort követel, de az előre összeállított étrend segíthet kiiktatni a tiltott fogásokat, a munkahelyi automatából vásárolt csokikat és a gyorséttermi vacsorákat.

Apró bűnözés

A fogyinaplóba azt is előre beleírhatod, hogy a hét melyik napján engedsz meg magadnak egy kis kilengést. Ezzel elkerülheted, hogy egy idő után csak a csokira tudj gondolni! Azon a napon, amikorra betervezed a kis adag finomságot, egy picit kisebb adagokat fogyassz a főétkezésekkor, este 6 után pedig már semmiképpen ne egyél!

Katalin hercegné diétája >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss