30 perces villámvacsora: így készül a modenai spagetti

Nincs kedved az egész estét a tűzhely mellett tölteni? Akkor próbáld ki ezt a villámgyors és pofonegyszerű, mégis tartalmas tésztaételt, ami ráadásul isteni finom! Csak egy baj van vele: nagyon gyorsan elfogy. Érdemes kipróbálni ezt a modenai spagettit.

A tésztaételek kifogyhatatlan variációkat tartogatnak számunkra, ezért ebből a szuper alapanyagból villámgyorsan kerülhet valamilyen laktató finomság az asztalra. Most nem egy megszokott, egyszerű paradicsomos spagettivel érkeztünk, hanem egy csirkemellel és tejszínnel bolondított változattal készültünk. Igazi főnyeremény, hiszen idő hiányában is nyugodtan nekiláthatunk, és mosogatással együtt sem kell 30 percnél több időt ráfordítani. Ez a modenai spagetti nálunk örök kedvenc.

hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 30 dkg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • 5 ek főtt kukorica
  • 3 dl tejszín
  • 2 ek gulyáskrém
  • 1 ek méz
  • 1/2 csokor petrezselyem

A MODENAI SPAGETTI PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>> 

Elkészítés:

  1. A modenai spagetti elkészítséhez a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A csirkemellet a vaj és az olaj keverékén megpirítjuk. Ráöntjük a fehérbort, és néhány percig pároljuk benne a húst.
  3. Hozzáadjuk a kukoricát, majd felöntjük tejszínnel és összekeverjük. Hozzáadjuk a gulyáskrémet, a mézet, sózzuk, borsozzuk, az egészet jól összekeverjük és még néhány percig főzzük.
  4. Végül a tésztát beleforgatjuk a szószba, és friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss