hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

30 perces diótorta

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A piskótalapot lapjában vágjuk három szeletre. A darabokat két evőkanál rummal locsoljuk meg. A dióból néhány szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit daráljuk le. A darált dióból is tegyünk félre két evőkanálnyit.

A diókrémhez öntsük a többi darált diót 200 ml vízből és a 150 g kristálycukorból főzött szirupba. Főzzük fel, majd a tűzről húzzuk le, és hagyjuk kihűlni.

Közben a vajat a porcukorral keverjük habosra. A kihűlt diókrémet kanalanként dolgozzuk bele. A maradék rummal és a reszelt citromhéjjal ízesítsük.

A háromba szelt tortalapot a krémmel töltsük meg, a tetejét és az oldalát is kenjük be. Darált dióval hintsük meg, diószemekkel díszítsük. Cikkekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó és recept: A dió című könyv - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss