Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 trükk: így készíts pástétomot gyerekeknek!

default user icon
MME
Gyakran halljuk, hogy a gyerekek csak tésztát vagy sült krumplit esznek, pedig tudjuk, mennyire fontos az egészséges étkezés. Bloggerünk új utat mutat az anyukáknak abban, hogyan vezethetik rá gyereküket az egészséges és finom ételekre.

A gyerekeknél reggelire vagy vacsorára nagy favorit a virsli, parizer, májkrém. Ezek ízletes húsipari készítmények, de nem árt óvatosan bánni velük, hiszen sótartalmuk nem elhanyagolható, az olcsóbb fajtáknál pedig a hústartalom az, ami elhanyagolható.

1. Mi kerül a pástétomokba?

Ezekbe az élelmiszerekbe az állatok azon részei is bekerülnek, amire elég rágondolnunk, és már is viszolygást válthat ki. Készítsünk inkább mi magunk pástétomot, így legalább biztosak lehetünk abban, hogy mit is tartalmaz valójában.

2. nem csak májas lehet!

A legtöbb pástétom az állat májából készül, amely magas A-vitamin tartalma miatt jó választás lehet hetente-kéthetente egyszer. Azonban az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, és a szervezetben teljes egészében felszívódik, ill. raktározódik, ezért nem szabad túlzásba vinni.

Dóriról a boldogrépa oldalon olvashatsz bővebben >>> 

3., Használd a csirkemellet szendvicskrémnek!

Csirkemellből ritkábban készül pástétom, pedig nagyon ízes és egyszerűen elkészíthető, sőt, a diétás étkezésbe is beilleszthető, így mi is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatjuk. Ha kicsit kiszáradna, joghurtot keverhetünk még hozzá. Frissen facsart citromot szoktunk rácsorgatni, és újhagymát harapunk mellé, most, hogy itt a medvehagyma szezon, azzal is próbáljátok ki.

A recept pontos leírását itt találod >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss