Daragaluska
Elfelejtettél levestésztát venni a vasárnapi húsleveshez? Daragaluskával is nagyon finom lesz, ráadásul elkészíteni sem nehéz!
Keverj össze 3 ek búzadarát 1 db tojással és fél kk szódabikarbónával, majd fűszerezd 1 csipet ételízesítővel. Negyedóra pihentetés után két teáskanál segítségével szaggasd lobogó vízbe. Amint megfő, szedd ki, és kínáld a leves mellé.
Májgombóc
Tartalmas zöldséglevesre vágysz? Tálald májgombóccal!
Áztass be 250 ml tejbe 2 db zsömlét. Vegyél 100 g csirkemájat, piríts meg 1 fej aprított vöröshagymát 3 ek olajon. Dolgozd jól össze a kinyomkodott zsömlét, a májat, 1 db tojást, 1 ek aprított petrezselymet és 2 ek zsemlemorzsát, majd ízesítsd borssal. Ha túl lágy lenne, zsemlemorzsával tömörítsd. Lobogva forró vízbe szaggatva főzd ki kb. 10 perc alatt.
Levesgyöngy
A boltokban készen is kapható termék különleges zamatot ad például a zöldségkrémleveseknek. Otthon is könnyen elkészítheted, ráadásul gyorsan kész!
Keverj ki 2 ek lisztet 1 db tojással és 1 csipet sóval. Szaggasd forró olajba galuskaszaggatóval, gyors mozdulatokkal dolgozva, hogy gömböcskéket kapj. Amint szépen megpirul, már szedheted is ki.