Tengeri sós-csokis mandula
Teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral, és kend meg vékonyan olajjal. Vízfürdőben vagy mikróban olvassz meg 15 dkg étcsokoládét, és forgass bele 20 dkg hántolatlan mandulát. Emeld ki a szemeket egyenként az olvasztott csokiból pl. cukorfogó csipesszel, és helyezd őket a sütőpapírra. Szórd meg egyenletesen tengeri sóval, és hűvös helyen hagyd megszáradni. (Ne tedd a hűtőbe!)
Tipp:
Csokizás előtt pirítsd a szemeket felhevített serpenyőben zsiradék nélkül 5 percig. Ettől intenzívebb lesz a mandulaaroma.
Kókuszos égetett mandula
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral, és kend meg vékonyan olajjal. Keverj össze 20 dkg kristálycukrot 2 ek vízzel és 2,5 dkg kókuszreszelékkel. Verj fel villával enyhén habosra 1 db tojásfehérjét, adj hozzá 25 dkg hántolatlan mandulát, és forgasd a szemeket a kókuszos cukorba. Oszlasd el az egészet a sütőpapíron, és süsd az előmelegített sütőben 12 percig. Ezután vedd ki, lapáttal óvatosan forgasd át az egészet, majd süsd további 12 percig. Végül hagyd teljesen kihűlni.
Fahéjas mandula a mikróból
Mikrózható edényben keverj össze 5 ek barna cukrot 4 ek mandulalikőrrel (amarettóval), és olvaszd meg a készülékben 600 W teljesítményen 1 perc alatt. Adj hozzá 20 dkg hántolatlan mandulát, melegítsd változatlan teljesítményen 3 percig, majd vedd ki a mikróból, és forgasd át. Ezután tedd vissza, és melegítsd további 3 percig. Közben keverj össze 6 ek kristálycukrot 1 tk őrölt fahéjjal, és szórd tálcára vagy nagyobb tányérra. Oszlasd el rajta a forró mandulát, és két villa segítségével forgasd a szemeket a fahéjas cukorba.