Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 megdönthetetlen tény: ezért édes arany a LINDOR!

default user icon
MME
Már önmagában az is leírhatatlan érzés, amikor kezedben tartod a Lindor csokigolyót. Minden érzékszervünket rabul ejti ez a különleges desszert. Innen ered a fantázianeve: édes arany - nem hiába!
1. az illata

Ahogyan a kezünkbe veszünk egy darabot a LINDOR csokigolyóból, s elkezdjük kibontani a gyönyörű csomagolásból, rögvest elvarázsol bennünket a csomagolásból kiszökő valódi csokoládé illata.

2. a látvány

Miután kiszabadítottuk desszertünket a mesés fóliából, egy tökéletesen kerek csokoládégolyó látványában gyönyörködhetünk.

3. az érzés

Ahogyan az ujjainkkal elkezdünk játszani a kerek csokoládégolyóval, az értintésünktől a csoki olvadni kezd, mintha azt mondaná: „azonnal tessék engem elfogyasztani!”. Ez az élvezet jelenti az igazi édes arany által nyújtotta örömöket, azaz a Lindor csokoládé élményét.

miért édes arany?

Az 1500-as években a spanyol hódítók, annak ellenére, hogy rengeteg arannyal és ezüsttel találkoztak Mexikóban, mégis a csokoládéval tértek haza Európába. Habár a spanyolok a kezdetben keserű csokoládé italt nádcukorral és fahéjjal ízesítették, egy dolog változatlan maradt: a csokoládé a luxus, gazdagság és hatalom szimbolúmává vált. Királyi ajkak szürcsölték ezt a mennyei nedűt, s akkoriban kizárólag a spanyol elit engedhette meg magának ezt a drága importcikket. A legfinomabb csokoládé drága volt, mint az arany. Innen ered a LINDOR csokigolyók édes arany elnevezése.

LINDT és OR

A Lindor csokoládét 60 évvel ezelőtt alkották meg a Lindt Svájci Csokoládé Mesterei, akik akkor nem is sejtették, hogy olyan varázslatos csokoládé születik szenvedélyes munkájuknak köszönhetően, amely méltó az „édes arany” elnevezésre. A LINDOR márkanév a LINDT és az OR szavakból áll; amíg a LINDT név a kiváló minőségű csokoládé fogalmát takarja, addig a francia eredetű, aranyat jelentő OR szó ennek a csokoládé remekműnek az értékét hivatott kifejezni.

Egy valódi kincs

A Lindor név valódi kincset, édes aranyat ígért, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ellenálhatatlanul lágyan olvadó volta miatt egy pillanat alatt meghódította egész Svájcot. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy virtuálisan 1949-ben mindenki a Lindor csokoládéval ünnepelte a karácsonyt Svájcban. Az ünnepek elteltével sem tudtak betelni az emberek vele, és egyre csak keresték az üzletekben elbizonytalanodva, hogy vajon a Lindor csak karácsonyi termék volt vagy sem.

Ezek is érdekelhetnek