Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 ínycsikandó házi fűszerkeverék - halhoz, grillhez, sült húshoz

default user icon
MME
A boltok polcain sorakozó fűszerek helyett készíts házilag is néhány fűszervariációt - így pikáns és egyedi ízeket fedezhetsz fel!
Tepsiben sült húsokhoz

Nem árt, ha van a tarsalyodban egy univerzális fűszerkeverék, amely vörös húsokhoz és szárnyasokhoz egyaránt illik.  Ezt a különleges fűszerkeveréket könnyen összeállíthatod: keverj össze 1 kávéskanálnyi sót és borsot, háromszor ennyi szárított zsályát, kakukkfüvet és petrezselyemzöldet, amelyek íze remekül kiegészíti egymást. A csirkehúst és a marhasültet ugyanolyan finommá teszik, különösen némi frissen zúzott fokhagymával és 1 csipet pirospaprikával kiegészítve.

Halas fogásokhoz

1 kávéskanál fokhagyma-granulátum, ½ kávéskanál őrölt fehér bors, 1 csapott teáskanál szárított kapor és bazsalikom, 1 csipet currypor és 1 kiskanál reszelt citromhéj összekeverésével ízletes fűszermixet kaphatsz, amely még finomabbá teszi a sült halat és a többi halas fogást.

Grill ételekhez

A roston sütött húsok és nyársak, illetve az ezekhez tartozó szószok ízesítéséhez keverj össze 1-1 kávéskanál őrölt fekete borsot, sót, fokhagyma-granulátumot, csípős pirospaprikát, valamint 1-1 csipet koriandermagot és őrölt szerecsendió keverékét. A vendégeid biztosan elkérik majd a grillhús fűszerreceptjét!


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss