Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 indok, hogy minél több halat egyen a gyerek! Új recept bloggerünktől!

Most egy egyszerű tésztaételt hoztam nektek, ami hamar megvan, és a kicsik szája íze szerint készül - írja bloggerünk az új bejegyzésében!

Szeretjük a halat. Én és a lányaim odavagyunk érte, ha lehetne, napi szinten fogyasztanánk. Viszont a férjem nem bírja. Sőt mi több, undorodik tőle. Tizenhárom év alatt megtanultam ezt tiszteletben tartani, viszont, amint kiteszi a lábát a lakásból, rávetjük magunkat a tengeri kütyükre. Szardella, lazac, pisztráng – ezeket soha nem tudjuk megunni.

Halat heti kétszer!

A dietetikusok szerint heti kétszer ajánlott halat fogyasztani. Uszonyos barátaink nem csak a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításában segédkeznek, de a tengeri testvéreik nagy részében ott lapul a drága kincs, a reklámokból is jól ismert Omega-3 zsírsav.

MEgdönthetetlen érv, miért készíts halat gyerekeknek!

1. A csodazsírsav, az az úgynevezett többszörösen telítetlen zsírsav magzati korban az agy és a szem fejlődéséhez nélkülözhetetlen.

2. Az omega-3 zsírsavat a szervezet nem tudja előállítani, ezért kívülről kell táplálék vagy táplálék kiegészítő formájában bejuttatni.

3. Kisiskolás korban a koncentrációképesség- és a memória fejlesztésében nyújt segítséget.

Ezekben található

Legjobb forrása a lazac, a busa, a szardella, és ha valaki nem bírja a halat, annak jó hír, hogy a lenmag is kiváló Omega-3 zsírsav forrás.

Olvass tovább a bloggerünkről itt >>> 

A paradicsomos-lazacos-tojásos farfalle receptjét itt találod >>> 

 Dóri korábbi receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss