hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 helyszín, ahol nagy hagyománya van a húsvéti locsolásnak

Megismerkednél a locsolás igazi hagyományával, de nem tudod, hol lenne erre lehetőséged? Mutatunk három helyet, ahol szuper húsvéti programokkal és hagyományos locsolkodással várnak.

1. Ópusztaszer

Az ópusztaszeri Emlékparkban izgalmas programok várnak április 17-18-án A Szeri húsvét keretein belül. A skanzen utcáján sétálva húsvéti tojásfestés, kalácssütés, ételszentelés, régimódi locsolkodás, bábszínház, mesekert, lovaskocsizás, népzene és néptánc is vár rád. Nem annyira húsvéti szokás, de a hely szelleméhez kapcsolódóan kipróbálhatod, milyen íjjal lőni, de lesz nemezelés és szalagszövés is.

A rendezvény napjain a nyári nyitvatartásnak megfelelő belépőjegy árak érvényesek (teljes árú parkbelépő: 3000 Ft, kedvezményes: 1500 Ft). A jegypénztárak a rendezvény napjain 9 órakor nyitnak,  a látványosságok 10 órától érhetőek el, az Emlékpark 18 órakor zárja kapuit.

2. Hollókő

Vigyázat, a hollókői húsvét szlogenje: „Nő nem marad szárazon”. Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok várnak. 

Április 15-én az Ófalu és a kézműves vásár szabadon és ingyenesen látogatható, a kiállítások belépői külön fizetendőek, vagy Faluséta jeggyel látogathatóak. Április 16-án a felnőtt belépő 4000 Ft, a gyerek és a nyugdíjas: 3000 Ft Április 17-18-án a felnőtt belépő 5000 Ft, a gyerek és a nyugdíjas: 4000 Ft. A belépés 7 éves kor alatt ingyenes!

3. Szentendre

A Budapesten vagy a közelében élőknek sem kell lemaradni a hagyományos húsvétolásról. A szentendrei Skanzen kétnapos rendezvényén idén a Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is 9 és 18 óra között várják a látogatókat. Az egész napos események mellett többek között színpadi programok, koncertek, bemutatók, táncház és vödrös locsolkodás is lesz.

A húsvéti programok a Skanzen normál nyitvatartási idejében is vásárolható belépőivel látogathatók (felnőtt belépő: 2600 Ft, családi felnőtt belépő: 2300 Ft, családi gyerekjegy 1100 Ft).

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss