Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 bevált tipp: így turbózd fel a túrókrémet gyerekeknek!

A szülők ismerik a helyzetet, amikor a gyerekük farkaséhesen jön haza az oviból, bölcsiből és szinte azonnal ennie kell - lehetőleg egészségeset. Erre mutat bloggerünk egy gyors megoldást!

A gyerekeim, amikor 4 óra tájban hazaérnek a bölcsiből és oviból, dacára annak, hogy túl vannak az uzsonnán, itthon is követelnek valami majszolnivalót. A gyümölcs és mellé valamilyen teljes kiőrlésű keksz, vagy magok egyszerűen kivitelezhető csemege, de amikor tehetem, igyekszem ennél kreatívabb finomsággal kielégíteni éhségüket. Azonban egy kis étkezéshez nem állok be a konyhába hosszú órákra, ilyenkor jól jön valami turmixolható, gyümölcsös pohárkrém.

Együnk túrót a jókedvért

A túró sokoldalú felhasználhatósága miatt a háziasszonyok kedvelt alapanyaga, de a sportolók és diétázók körében is közkedvelt. A túró nem csak a lassan felszívódó kazeinben (fehérje) gazdag, hanem kiváló triptofán forrás is. Ez a fehérje felelős többek között a jó kedélyállapot fenntartásáért, továbbá a kiegyensúlyozott alvást is elősegíti.

Ezekkel turbózhatod fel

Ezt az alapreceptet sokféleképpen variálhatod. Az aszaltgyümölcsök mellett egy kevés olajos mag is nagyszerűen illik hozzá. Házi tört zabkeksz darabokkal elkeverve, kevés piros gyümölcs szósszal a tetején, máris egy különleges és egészséges desszertként is megállja a helyét.

Cukor nélkül is finom

Ebből a receptből simán kihagyható a plusz hozzáadott cukor, mert a banán természetes cukortartalma megfelelően édesíti. 

A bársonyos banános túrókrémet itt találod >>> 

Dóriról itt olvashatsz bővebben >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss