Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

25 dekás epres lepény

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.

A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, tovább keverjük, végül belekeverjük a lisztet, a rumot, vaníliaaromát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és rászórjuk a gyümölcsöt. Ha nagyobb szemű gyümölcsöt használunk (pl. barack), akkor daraboljuk fel. Kicsit nyomkodjuk bele a tésztába.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg megpirul a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Megjegyzés

Nekem hagyományos sütőm van (csak alul süt), így kb. 45 perc alatt lett kész. Én használok a sütőhöz lángelosztót, ezért mindennek picit hosszabb a sütési ideje, viszont még soha nem égett le semmi. Aki nem használ, számoljon rövidebb sütési idővel. - Piqlet

Ezek is érdekelhetnek

Friss