A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, tovább keverjük, végül belekeverjük a lisztet, a rumot, vaníliaaromát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és rászórjuk a gyümölcsöt. Ha nagyobb szemű gyümölcsöt használunk (pl. barack), akkor daraboljuk fel. Kicsit nyomkodjuk bele a tésztába.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg megpirul a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre