Elképesztő! 24 napig élt ketchupön egy férfi a tengeren, a Heinz most őt keresi

default user icon
MME
Virtuálisan, modern palackba zárt üzenetben kér segítséget követőitől a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata. A Heinz szeretné megtalálni azt a férfit, aki majdnem egy hónapot töltött a nyílt vízen sodródva hajójában, és csak ketchupön és fűszereken élt.

Nem hiába mondják, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró, hiszen a legfantasztikusabb történetek nem a filmvásznon, hanem a való életben esnek meg.

A 47 éves Elvis Francois tavaly év végén a karib-tengeri St. Maarten kikötőjében dolgozott a hajóján, amikor sodródni kezdett a tengeren. „Eltartott egy ideig, amíg megjavatottam a vitorlát… megpróbáltam visszamenni a kikötőbe, de elvesztettem az irányt… Megpróbáltam felhívni a barátaimat, a munkatársaimat, de megszakadt a kapcsolat. Így nem tehettem mást, csak leültem és vártam” – mondta a férfi az őt megmentő kolumbiai haditengerészet által közzétett videóban. Elvis felírta a „segítség" szót a csónak hátuljára, és reménykedett abban, hogy valaki rátalál. 24 napot töltött a vízen, és ez idő alatt mindössze egy üveg ketcup, valamint némi fokhagyma- és levespor volt a tápláléka – számolt be a minap a CBS News a nem mindennapi kalandról.

virtuális palackposta

A történetet hallva a Heinz úgy döntött, megkeresi a férfit, és egy hajót ajándékoz neki. Ez azonban nem ment olyan egyszerűen, mint gondolták, ezért a cég az Instagram-oldalán kért segítséget a követőitől. 

„Ezt az üzenetet az internet tengerébe dobjuk, mert ha valaki segíthet megtalálni őt, az te vagy" – írta a cég a bejegyzésében, és mi bízunk benne, hogy sikerrel járnak. Az új hajó ugyanis, amit szeretnének a túlélőnek ajándékozni, „teljes navigációs technológiával lesz felszerelve, hogy megelőzzék az újabb katasztrófát" – jegyezte meg a Heinz szóvivője.

A cég egyébként már felvette a kapcsolatot a Dominikai Köztársaság kormányával, valamint a kolumbiai haditengerészettel, hogy megpróbálják kideríteni, hol lehet Francois.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss