Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 egyszerű tipp, hogy mindig jókedvű legyél!

default user icon
MME
Gesztenye, avokádó és sok-sok víz: néha ennyi is elég ahhoz, hogy az őszi, téli rosszkedvednek búcsút inthess. Apró étkezési trükköket mutatunk a nagy hangulatváltozáshoz!
 1. Egyél okosan! 

Az egészséges és tápanyagban gazdag étkezés fontos ahhoz, hogy egészséges és fit legyél - ezt már számtalanszor hallottad. De a jó minőségű ételek ahhoz is kellenek, hogy jó kedved legyen. Mindig, de különösen télen fontos hetente legalább egyszer omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket fogyasztani, ugyanis a legújabb kutatások szerint ezek csökkentik a depresszió kialakulásának kockázatát. Sok omega-3 zsírsav van a halakban (különösen a vörös lazacban, a szardíniában, a sügérben), a dióban, a mogyoróban és a lencsében.  

2. Igyál tudatosan! 

Nyáron simán lecsúszik 3 liter folyadék, de télen, amikor irtózol mindentől, ami hideg és nyirkos, nem akaródzik annyit inni. Ez viszont kiszáradáshoz vezethet, ami fáradtságérzettel jár. Csoda hát, hogy nincs kedved semmihez az őszi-téli időszakban? De ha továbbra is mindennap megiszod a szükséges 2 liter folyadékot, nem lesz ilyen problémád, sokkal energikusabbá válsz. Szükséges folyadék alatt nem a cukrozott üdítőket értjük, hanem a szénsavmentes vizet és a zöld teát (cukor nélkül).  

3. Süss gesztenyét!

Ezt az imádnivaló illatot csak hideg időben élvezheted. Érdemes minél többször csemegézned, mert E-vitaminban gazdag. Az E-vitamin pedig zsírban oldódik, ezért a testünk nem képes tárolni - így folyamatosan gondoskodnunk kell az utánpótlásról. A gesztenye antioxidánsai segítik az agyműködést, erősítik az immunrendszert, és nem utolsó szempont, hogy lassítják az öregedést.

4. mondj nemet a cukornak! 

Bármennyire is megkívánod, ne egyél édességeket! Ugyan az édes íz hatására nő a testünk szerotonin szintje, ami az eufóriáért és a könnyedségért felelős, de a vércukorszint hirtelen zuhan a mélybe, amitől nagyon fáradtnak és levertnek érzed magad pár óra múlva. Ez pedig ahhoz vezet, hogy újabb édességadagra van szükséged, majd még egy újabbra, így aztán tél végére kigömbölyödhetsz. Tudatosan figyelj arra, hogy ha kényeztetni szeretnéd magad nassolni valóval, akkor inkább nyers zöldségeket egyél, vagy keresd a mindmegette.hu-n a diétás desszertjeinket! 

5. Jöjjenek a gyógynövények!

Párologtass levendula-, narancs- vagy bergamottolajat egy illatmécsesben, és érezd, ahogy egyre nagyobb mosolyra derül az arcod ezektől a frissítő illatoktól. A hangulatjavításhoz aromalámpába csepegtess 4-6 csepp olajat, és engedd, hogy az otthonodat új energiák járják át!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss