Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 perces Waldorf saláta

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Zeller

Elkészítés

  1. A Waldorf-saláta elkészítéséhez a szárzeller fásabb végeit levágjuk és kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
  2. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, apróra kockázzuk, citromlével savanyított vízbe dobjuk felhasználásig.
  3. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk, a sajtot apróra felkockázzuk.
  4. A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük. Az almát leszűrjük, a zellerrel, a vágott dióval és a sajttal együtt beleforgatjuk a mártásba, összekeverjük, legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalásnál egy mélyebb tál aljára tesszük a megmosott és lecsepegtetett saláta leveleket, erre halmozzuk a salátakeveréket. Megszórjuk a félretett dióval.

NÉZZÉTEK MEG A 15 PERCES WALDORF SALÁTA ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss