Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

1353 db. mézeskalácsszív szeretettel

default user icon
MME
A 20. alkalommal meghirdetett felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. 

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet által segített gyermekek adventre készülve mézeskalács szíveket sütnek az adományozóknak, hogy ezzel köszönjék meg az ünnepi időszakban érkező felajánlásokat. 

Közös sütisütés

Tavaly a szervezet rekordkísérletként hirdette meg a nagyszabású közösségi sütést, mikor rászoruló gyerekek és önkéntesek egyszerre sütöttek meg 1353 darabot a Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének jelképévé vált mézeskalácsszívekből. Az idei évben nem a rekord megdöntése, hanem megismétlése volt a cél, hiszen az 1353-as számnak kulcsfontossága van a szervezet gyűjtésében: a 1353 adományvonal hívásával lehet 250 forinttal csatlakozni a 20 éve indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez.

Együttes összefogás

 A Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek által vezetett akciónak a szorgalmas és lelkes gyerekek mellett további lendületet adott Wolf Kati, Katus Attila, Kovács Lázár, Rátonyi Kriszta, valamint Tóth Andi önkéntesként való bekapcsolódása is. Az 1353 darab mézeskalács megsütéséhez a Whirlpool kölcsönözte a sütőket, amelyekben angyali aranybarna sütik születtek. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: „Természetesen nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy már hívható a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával 250 forint adománnyal csatlakozhat bárki az országos összefogáshoz.”

1353!

A Segélyszervezet adománygyűjtése ugyan hivatalosan csak advent első vasárnapján kezdődik az adományvonal már él, és a Tesco áruházak kasszáinál vásárolható adománykuponok is már november közepétől kaphatóak. Ha megteheted, segíts te is a rászoruló gyerekeknek, és hívd az 1353-as számot, vagy vásárolj az adománykuponokból. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss