Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 13 legfinomabb tárkonyos leves a csirkeragutól a húsgombócosig

default user icon
MME
Összegyűjtöttük a legjobb tárkonyos leveseinket, válogassatok belőle kedvetekre, ha ti is imádjátok ezt a kellemes, ánizsos fűszert.

Ebben az esős, hideg, borongós időben nincsen finomabb egy tányér laktató, tartalmas, gőzölgő levesnél, pláne, ha néhány csipet tárkonnyal fűszerezzük.

A tákonyt sokáig kígyómarás gyógyítására használták. Kellemes, ánizsos illata új értelmet ad a húsos és a zöldséges fogásoknak egyaránt. A francia és erdélyi konyha megkerülhetetlen fűszere, de szerencsére mi is egyre többet használjuk. Általában szárított formában használjuk, pedig a friss tárkony íze jóval aromásabb és érdekesebb, mint a szárítotté. A levelek május végén, júniusban a legaromásabbak. Szárított állapotban sokat veszít aromájából, ha tehetjük, használjuk frissen.

Tárkonnyal leggyakrabban raguleveseket ízesítünk. Még finomabbá teszi a csirkeragulevest, a húsgombóclevest, de még a krumplilevest is. Íme egy csokorra való isteni tárkonyos leves.

TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES >>>

KLASSZIKUS TÁRKONYOS CSIRKERAGULEVES >>>

CITROMOS-TÁRKONYOS RAGULEVES >>>

ERDÉLYI TÁRKONYOS BABLEVES >>>

TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES EGYSZERŰEN >>> 

TÁRKONYOS PALÓCLEVES >>> 

TÁRKONYOS-ZÖLDSÉGES HÚSGOMBÓCLEVES >>>

TÁRKONYOS KRUMPLILEVES CSIRKEMELLEL >>>

TÁRKONYOS PITYÓKALEVES >>>

TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVES (LEGÉNYFOGÓ LEVES) >>>

TÁRKONYOS LENCSELEVES TEJFÖLÖSEN >>>

TÁRKONYOS-GOMBÁS CSIRKERAGULEVES >>>

TÁRKONYOS KRUMPLILEVES FÜSTÖLT HALLAL >>>

A 11 LEGFINOMABB GULYÁSLEVES A KLASSZIKUSTÓL A HAMISIG >>>

9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss