Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 gyorsan elkészíthető kenhető pástétom!

default user icon
MME
Kenyér, kalács, vaj, felvágott, sajt, lekvár. Kicsit unalmasnak tűnik már. A most következő feltétekkel izgalmasabbá teheted a hagyományos édes vagy sós szendvicseket! 13 gyorsan elkészíthető krémet, pástétomot mutatunk be!
1. Sajtos sült lila hagyma

Vékonyan karikázzunk fel 2 fej lila hagymát. Rendezzük el sütőtálcán, és locsoljuk meg 4 ek olívaolajjal. Toljuk a forró grillsütőbe 5 percre. Pirítsunk meg 4 szelet kenyeret. Halmozzuk rá a grillezett hagymát, tegyünk mindre 1-1 szelet sajtot, majd toljuk ismét a forró grill alá, hogy a sajt kissé megolvadjon. Friss paradicsom illik hozzá.

2. Vörös lencsepüré

Öntsünk lábasba 400 ml vizet, és szórjunk bele 100 g vörös lencsét. Fedjük le, forraljuk fel, azután közepes lángon főzzük 15 percig. Vágjunk finomra 1 fej vöröshagymát, majd pirítsuk meg 1 ek olívaolajon. Hintsük meg 2-3 ek curryporral, és pirítsuk további 2 percig. Adjuk hozzá a lencsét a főzőlével együtt, és közepes lángon főzzük 5 percig. Sózzuk, borsozzuk meg, végül keverjünk hozzá egy kevés citromlét. Halmozzuk 8 szelet pirítósokra, és kínáljuk natúr joghurttal, narancslekvárral és korianderlevéllel.

Igazi vitaminbombát szeretnél? Lencsesalátát mutatunk videóval! >>>

3. Olaszos gomba paradicsommal

Tegyünk tepsibe 8 db gombafejet a szárukkal együtt. Rendezzünk el mellettük 4 db felaprított paradicsomot. Locsoljuk meg 4 ek olívaolajjal, szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel, majd grillezzük 2 percig. Azután fordítsuk meg a gombákat, a paradicsomot keverjük át, és grillezzük további 2percig. Dörzsöljünk be 6-8 db friss kenyérszeletet 1 gerezd fokhagymával, és halmozzuk rá a gombát, valamint a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk meg, és azonnal tálaljuk.

4. Párolt póré buggyantott tojással

Száraz serpenyőben süssünk ropogósra 4 szelet falatnyi darabokra tépkedett Fekete-erdő sonkát. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel 40 g vajat, és pirítsunk rajta 1 db felkarikázott póré- és 1 gerezd felszeletelt fokhagymát 5 percig. Forraljunk fel 1 l vizet egy kevés ecettel. Alaposan keverjük meg úgy, hogy örvény keletkezzen benne. Egyenként üssünk bele 4 db tojást. Amint megszilárdultak, szűrőlapáttal emeljük ki mindet. Halmozzuk a párolt pórét 4 szelet teljes kiőrlésű magvas kenyérre, tegyünk mindre 1-1 db buggyantott tojást és egy kevés sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd tálaljuk.

Spórolos fogások kenyérből! >>>

5. Füstöltmakréla-krém

Tegyünk forró serpenyőbe 2 szelet filézett makrélát a bőrös oldalukkal lefelé. Pirítsuk azokat 2 percig, majd fordítsuk meg, és pirítsuk további 2 percig. Azután szedjük ki őket, távolítsuk el a bőrüket, a húsukat pedig törjük össze villával. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel 50 g vajat 1-1 csipet fekete és Cayenne-borssal. Adjuk hozzá a halfilét, és ízesítsük ½ db citrom kifacsart levével, egy kevés sóval, borssal. Halmozzuk a keveréket 4 szelet kenyérre, és kínáljuk retekkel és rukolával.

6. Humusz olívabogyóval

Szűrjünk le 400 g konzerv-csicseriborsót, majd pürésítsük 1 gerezd megtisztított fokhagymával, 2 ek tahini pasztával és ½ db citrom kifacsart levével. Adjunk hozzá 6-7 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk meg, és keverjük simára. Kenjük 12 db kenyérszeletre vagy pitára, és tálaljuk felkarikázott olívabogyóval, valamint egy kevés édes-nemes paprikával megszórva.

Humusz sült hagymával érdekel? Mutatjuk a receptet! >>>

7. Fűszeres májdarabkák

Vágjunk falatnyi darabokra 2-3 db megtisztított csirkemájat. Pirítsuk meg azokat 50 g felforrósított vajon, majd ízesítsük ½-½ tk csípős paprikakrémmel, szójaszósszal, mustárral és baracklekvárral. Adjunk hozzá 4 ek vizet, és forrósítsuk át az egészet. Forgassunk bele 2 db felkarikázott újhagymát, és sózzuk meg. Végül keverjünk hozzá egy marék konyhakész bébispenótot, és kissé fonnyasszuk meg azt. Halmozzuk a keveréket 6-8 db megpirított barnakenyér-szeletre, ínyencek szórják meg gránátalma magokkal, majd azonnal tálaljuk.

8. Pizza kenyéren

Pürésítsünk 8 db olajban eltett aszalt paradicsomot egy kevés olajjal. Simítsuk a masszát 8 db friss bagettszeletre. Vágjunk falatnyi darabokra 1-2 db olajban eltett grillezett paprikát, és rendezzük el a kenyereken 6 db félbevágott koktélparadicsommal együtt. Szórjunk rá néhány db felkarikázott olívabogyót és felcsíkozott bazsalikomlevelet. Végül tépkedjünk rá 100 g mozzarellagolyót. Toljuk néhány percre forró grill alá, majd tálaljuk.

9. Túrós-babos-sonkás feltét

Főzzünk puhára 200 g fejtett szójababot forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le. Osszunk el 8 db kenyérszeleten 4 ek túrót. Halmozzuk rá a babot, és rendezzünk el rajta 4 szelet falatnyi darabokra tépett és száraz serpenyőben megpirított Fekete-erdő sonkát. Szórjuk meg 1 marék fenyőmaggal, kanalazzunk rá egy kevés üveges zöld pestót, és tálaljuk.

Ellenállhatatlan levesek receptjéért klikk ide! >>>

10. Paradicsomos bab és bacon

Száraz serpenyőben pirítsunk meg 100 g szeletelt bacont, azután törjük mindet falatnyi darabokra. A visszamaradt zsiradékon süssünk üvegesre 1 fej finomra vágott vörös- és 1 gerezd átnyomott fokhagymát. Keverjünk hozzá 400 g paradicsomos babkonzervet, és ízesítsük 1 ek barna cukorral, 1 tk mustárral és egy kevés édes-nemes paprikával. Forrósítsuk át az egészet, majd halmozzuk 12 db kenyérszeletre Rendezzük el rajta a bacont, végül hintsük meg ½ csokor finomra vágott petrezselyemzölddel.

11. Gyömbéres túrókrém fügével

Reszeljünk finomra 20 g meghámozott, friss gyömbért, majd keverjük simára 4 ek túróval. Az így kapott krémet kenjük 4 szelet megpirított kalácsra, rendezzünk el rajta 2 db felszeletelt fügét, végül csorgassunk rá egy kevés mézet.

12. Mogyoróvajas-banános

Kenjünk meg 4 szelet megpirított kalácsot 1-1 ek mogyoróvajjal. Rendezzünk el rajta 1 db megtisztított, felkarikázott banánt. Kanalazzunk rá 1-1 tk vörösáfonya-lekvárt, majd megmelegítve tálaljuk. Gofrival is nagyon finom.

Így használd a mogyoróvajat sütikhez! >>>

13. Karamellizált almás

Óvatos mozdulatokkal távolítsuk el 2 db piros héjú alma magházát, a húsukat karikázzuk fel. Forrósítsunk fel 50 g vajat, és kissé pirítsuk meg rajta az almaszeleteket. Rendezzük el azokat 4 szelet megpirított kalácson, és locsoljuk meg a visszamaradt forró vajjal. Szórjuk meg mindet 1-1 tk nádcukorral, végül kanalazzunk rá 1-1 tk keményre vert friss habtejszínt. Egy kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss