Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 egészséges és finom étel januárra

default user icon
MME
A január szinte mindenkinek a diétáról, a nassolás elhagyásáról, a karácsonykor felszedett pluszkilók eltüntetéséről, a táplálkozás megreformálásáról szól. Szerencsére azonban az egészséges és diétás falatok is lehetnek laktatóak és finomak, ezekből hoztunk egy csokorra valót.

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk megengedni magunknak szinte bármit, lefojtjuk a linzert egy kis zserbóval, aztán észrevesszük, hogy van egy tálca hólabda is, és abból is lecsúszik néhány szelet. Ez így megy karácsonykor, a két ünnep között, majd szilveszterkor jöhetnek a sajtos rudak és a pogácsák. Végül elérkezik a január, amikor szomorúan konstatáljuk, az ünnepi evészet nem múlt el nyomtatanul, és bizony, szorít egy kicsit a farmer.

Ilyenkor pedig vissza kell terelni a táplálkozásunkat a normális medrébe, jöhet a lemondás a sütikről, a nassolnivalókról, és előkerülnek az egészséges és kevésbé kalóriadús alapanyagok.

Szerencsére azonban januárban sem kell pusztán salátán élnünk, elég, ha egy kicsit odafigyelünk, ugyanis még olyan ételeket is megreformálhatunk, mint a gulyás, a lasagne vagy a pizza.

HAMIS LASAGNE ÉDESBURGONYÁBÓL >>> 

ALFÖLDI GULYÁSLEVES EGÉSZSÉGESEBBEN >>> 

KARFIOLPIZZA LISZT NÉLKÜL >>> 

BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT FOGASFILÉVEL ÉS FENYŐMAGGAL >>> 

RAKOTT ZÖLDBAB BULGURRAL ÉS PULYKÁVAL >>> 

TEPSIBEN SÜLT CÉKLÁS-ÉDESBURGONYÁS BROKKOLIS CSIRKEMELL >>> 

DIÉTÁS RAKOTT KARFIOL >>> 

PARMEZÁNOS-TEPSIS CSIRKE BROKKOLIVAL >>> 

PADLIZSÁNLASAGNE >>> 

MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE SÜTŐTÖKKEL ÉS ZÖLDBABBAL >>> 

JOGHURTOS TEPSIS RAKOTT KARFIOL >>> 

SÜLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL ÉS TOJÁSSAL >>> 

LENCSERAGU ÉDESBURGONYÁBA TÖLTVE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss