Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

11 káposztás főétel, amiből nem lehet eleget készíteni

default user icon
MME
A tél közepén már kifogyóban vagyunk a vitaminokból és a friss zöldségekből... Ilyenkor jön jól a káposzta, ami olcsó, vitamindús és ezerféleképpen elkészíthető. Válogatásunkban az örök kedvenc káposztás főételeket gyűjtöttük össze az olyan klasszikusoktól, mint a paradicsomos vagy a rakott káposzta, az olyan ínyencségekig, mint a darált hússal töltött sajtos kelkáposztalevél vagy a káposztás knédli. Nálatok melyik a kedvenc?

A káposzta az egyik legrégebbi zöldségételünk, amit ma is sokféleképp készítve, szívesen fogyasztunk, és sok esetben nem tudjuk, hogy ezzel milyen jót teszünk a szervezetünknek.

A káposzta tényleg nagyon egészséges. Külső levelei jó E-vitamin források. Sok C-vitamint tartalmaz, valamint magas vas-, kalcium- és kalcium tartalma. Ezen kívül A-B6-, B12-, D-, E- és K-vitamin található benne, az ásványi anyagok közül pedig mangán, réz, cink, foszfor és magnézium is fellelhető benne. A káposztában található kén is, ennek köszönheti jellegzetes illatát. A kén azonban nem csak a káposztát azonosító illatért felelős, hanem segíti a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását.

A jelenleg is folyó kutatások alapján úgy tűnik, hogy a káposzta alkalmas a rákos megbetegedések megelőzésére. A káposzta jó méregtelenítő, tisztítja a vért, a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően segíti az agy és az idegrendszer működését.

FRANKFURTI RAKOTT KEL>>> 

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA>>> 

SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA>>> 

KELKÁPOSZTA-FŐZELÉK>>> 

KÁPOSZTÁS-ALMÁS-TARJÁS EGYTÁL>>> 

KÁPOSZTÁS KNÉDLI (KRAUT UND KNADEL)>>> 

KLASSZIKUS RAKOTT KÁPOSZTA>>> 

KÁPOSZTÁS TÉSZTA EGYSZERŰEN>>> 

HAGYOMÁNYOS PARADICSOMOS KÁPOSZTA>>> 

DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT SAJTOS KELKÁPOSZTALEVÉL>>> 

KÁPOSZTÁS KRUMPLIS EGYTÁL>>> 

Még több káposztás fogást itt találsz! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss