Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

11 brit kaja, amivel vigasztalódhatnak az angolok a vereség után

default user icon
MME
Történelmet írt Magyarország labdarúgó-válogatottja kedd este, 4–0-ra verte az angolokat a Nemzetek Ligájában. Ennek apropóján összegyűjtöttük azokat a brit nemzeti ételeket, melyekkel a szigetország lakói vigasztalódhatnak a vereség után.

Magyarország labdarúgó-válogatottja kedd este történelmet írt, 4–0-s győzelmet aratott Anglia felett, ezzel a csoportja élén áll a Nemzetek Ligájában, megelőzve az angol, a német és az olasz válogatottat is.

A bravúros eredmény főleg az angolokat lepte meg, a brit lapok megaláztatásról és zavarba ejtően kínos vereségről számoltak be. Mi csak remélni tudjuk, a szigetország lakói nincsenek nagyon elkeseredve, ha mégis, akkor pedig jobbnál jobb ételekkel vigasztalódnak.

Az angol gyarmatbirodalomnak hála a szigetország alapanyagokban sosem szenvedett hiányt. Ezeknek a gyarmatoknak köszönhetően az angol konyha akár sokszínű is lehetne, de inkább megmaradt egyszerűnek és talán kissé maradinak is. Vagy mondjuk inkább afféle házias konyha jellemzi Angliát. Összegyűjtöttük hát azt a 11 angol ételt, amelyre méltán lehetnek büszkék.

FISH & CHIPS (HAL ÉS HASÁBBURGONYA) >>> 

SKÓT TOJÁS >>> 

MARHASÜLT YORKSHIRE PUDINGGAL >>> 

PÁSZTORPITE >>> 

WELLINGON BÉLSZÍN >>> 

LEMON CURD (ANGOL CITROMKRÉM) >>> 

HOT CROSS BUNS (ANGOL HÚSVÉTI ZSEMLE) >>>

TRIFLE >>> 

SCONE >>> 

SHORTBREAD (OMLÓS VAJAS KEKSZ) >>> 

CRUMPET (ANGOL PALACSINTA) >>> 

Ezek is érdekelhetnek